qulacomm
Kép: Ars Technica

A Qualcomm Inc. hétfőn közölte, hogy több mint 40 szolgáltatóval és távközlési eszközszolgáltatóval kíván együttműködni, a gyorsabb 5G érdekében. 

Az ötödik generációs hálózatok a technológiák kombinációját használják. Az alacsonyabb frekvenciájú változat, amelyet az iparág bennfentesei “sub-6” -nak neveznek, messzire elér, de csak alig gyorsabb, mint a 4G. A sebesebb frekvenciák a milliméteres hullámnál vannak, amit egyes szolgáltatók saját névvel illetnek (pl. Verizon – 5G Ultra Wideband). A Qualcomm a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen elmondta, hogy több mint 40 cég vállalta, hogy valamilyen formában hozzájárul ezek fejlesztéséhez és használatának teszteléséhez. Olyan vállalatokról beszélünk, mint a kínai China Unicom, a Chunghwa Telecom Company Ltd, a Fibocom Wireless Inc.,  a német Deutsche Telekom és az ausztrál Telstra Corp.

qualcomm
Kép: Qualcomm

A milliméteres hullámtechnika a nagy népsűrűségű területeken a leghasznosabb, ahol sokan próbálnak egyszerre csatlakozni a mobilhálózatokhoz, például olyan sportarénákban, ahol rengeteg rajongó igyekszik videót közvetíteni a közösségi felületeken. A Qualcomm segített kidolgozni azokat a szabványokat, amelyek a milliméteres hullámú eszközöket kompatibilissé teszik az egész világon, és az olyan telefongyártók, mint az Apple is, ennek következtében könnyedén hozzáférjenek a technológiához. Jelenleg a Qualcomm chipjei vezetnek milliméteres hullámtechnikában az olyan vetélytársakkal szemben, mint a MediaTek Inc, így az értékesítési lendületet is tovább nőhet, ha a technológia szélesebb körben elterjed.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!