kína
3D Animation Production - Pixabay

Lehet, hogy a Huawei nem túl népszerű a nyugati országokban, de Kína szerint mégis övék a világ 5G állomásainak 70 százaléka. 

A Huawei ellen megfogalmazott biztonsági aggályok, és az ezzel kapcsolatos történések már unalomig ismertek. A Donald Trump, volt amerikai elnök által indított bojkott számos másik országba szivárgott át, így többek között az angolok, de még a románok is kitiltották az 5G-jükből a gigacéget. Ez is mutatja, hogy bár az ötödik generációs technológia még bolygónk népességének jelentős részéhez nem jutott el, de a hozzá köthető geopolitikai csatározások már javában folynak. Ám Kína szerint mindez fikarcnyit sem számít, mert az ország messze az élen jár a fejlesztésekben.

kína
kína

Az ottani Global Times szerint ugyanis a világ összes 5G bázisállomásainak 70 százalékát ők telepítették, és ez még valószínűleg akkor is igaz, ha egyébként a lapot a kínai állam támogatja. A cikk szerint ez a százalékos arány 916 000 állomást jelent, míg az 5G-hez csatlakoztatott eszközök száma meghaladta a 365 milliót, ami globálisan nézve 80 százalékot tesz ki. Ebben az egészben amúgy semmiféle meglepetés nincs, hiszen eddig is tudható volt, hogy az ázsiai ország tűzfalig lépte a pedált az új technológiában. Ami egyebekben érthető, hiszen minden olyan ország, amelyik nem szeretne durván lemaradni, igyekszik mihamarabb bevezetni az 5G-t, bár nem feltétlen megy zökkenőmentesen. Az USA-ban például az autóipar tervezett megsegítése miatt lázadt fel a telekommunikációs szegmens, mondván, ha oda megy a pénz, akkor fejlesztésre nem marad, és az ország menthetetlenül lemarad.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSWION