2035-re már mesterséges intelligencia támogatásával vetné be a 6G-s technológiát az Oppo. 

Manapság a csapból az 5G folyik, pedig ennek gyakorlati előnyeit nem igazán érzik az emberek, drágább okostelefonok és díjcsomagok, folyamatos befektetések ide vagy oda. Sok cég azonban a jövőbe tekint, és már a 6G-n dolgozik. Így tesz az Oppo is, amely szerint a 6G-s hálózati architektúra átformálja majd azt, ahogyan az emberek interakcióba lépnek a mesterséges intelligenciával. A cég szerint a 6G olyan technológia lesz, ami a nyilvánosságot szolgálja, és mindenki használhatja.

Az Oppo szerint a technológiából sokat profitálnak majd az önvezető járművek, amelyek nagyon pontos mesterséges intelligencia-algoritmusok és optimális kommunikáció alapján működnek majd. A járművek egymástól tanulnak majd, biztonságos és kényelmes utazást garantálva.

A szabványosítás 2025-ben indulhat az Oppo szerint, a kereskedelmi alkalmazás pedig 2035-ben. Az Oppo jelenleg inkább egy ideális világot festett le a vágyott 6G-s környezetről, sok még a munka, a világ egy részén pedig még csak 3G van. Az is nagy kérdés persze, hogy szeretne-e mindenki AI-alapú, 6G-re kötött eszközök világában élni?

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Oppo