Kép: KnowTechie

Ha beütne a káosz, Amerika felkészülten várja, és már érkezik is a Ford F-650, ami nem más, mint egy mobil 5G bázisállomás.

Mostanság elég hektikus tud lenni az időjárás, hiszen láthattuk a pusztító cseh tornádót, a belga és a német áradásokat, de még a Dunántúlon is drámai helyzetet teremtett a felhőszakadás. Az ilyesfajta szélsőséges időjárásban nem ritka, hogy használhatatlanná válnak a kommunikációs források, legyen az telefon vagy internet. Erre az esetre jöhet jól az a Ford F-650, amiről a Vezess.hu írt, és főszereplője Amerika egyik jellegzetes négykerekűje, a Ford F-650. A jármű a Verizon terméke, és nem más, mint egy mobil adótorony, ami tényleg hasznos lehet, ha valahol katasztrófahelyzet alakul ki.

A 21 éve gyártásban lévő modell kétféle erőforrással rendelkezik, így találhatunk 6,7 literes turbódízel V8-at, vagy 6,8 literes, V10-es benzinest találhatunk a motorháztető alatt. Az innen érkező erőt hatfokozatú automata váltó továbbítja a kerekek felé. A speciálisan 5G-s sebességű hálózati kapcsolatot szolgáltató monstrum a THOR nevet kapta. Duplakabinos kialakításának köszönhetően kényelmes utazást kínál, míg a hátsó tengely felett a kommunikációs egység irányítóközpontja található. Ami pedig magát az 5G-t illeti, érdekes látvány, hogy már létezik egy ilyesfajta gördülő megoldás, miközben a legtöbb országban még alig, vagy szinte egyáltalán nem elérhető a szolgáltatás. Bár azt is hozzá kell tenni, egy Amerika méretű országnak fontos geopolitikai érték az 5G.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!