T-Mobile
Kép: Android Headlines

A tengerentúli T-Mobile olyan közleményt adott ki, amiben egyszerre veri a mellkasát, és ekézi a konkurenciát. Persze ettől függetlenül a benne szereplő számok igazak. 

Neville Ray, a tengerentúli T-Mobile technológiai feje írt egy közleményt, ami úgy kezdődött, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor bejelentették az 5G-t az alacsony sávú, 600 MHz-es spektrumon, többen úgy gondolták, megbuggyantak ott a cégnél. Akkoriban a fő riválisok, tehát az AT&T, valamint a Verizon még úgy voltak vele, hogy csakis a milliméteres hullám lesz majd a nyerő az ötödik generációs technológiánál.

T-Mobile
Kép: T-Mobile

Ehhez képest jelenleg a T-Mobile ott tart, hogy 300 millió embert fed le a 600 MHz segítségével, és az alacsony-valamint a közép frekvenciák számítanak a globális sztenderdnek. Igaz, jelen van a milliméteres hullám is, de nem lakossági, széles tömegeknek szóló viszonylatban, hanem egyes helyszínekre specializálva. A felvezető szöveg után pedig jött a lényeg, miszerint a cég örömmel jelenti be, hogy a T-Mobile Extended Range 5G immár 305 millió felhasználó számára érhető el, 1,7 millió négyzetkilométernyi területen. És itt érkezünk el ahhoz a részhez, ahol kicsit belerúgnak a konkurensekbe, mivel azt írja a közlemény, hogy ez közel duplája annak, ahol az AT&T tart, illetve négyszerese a Verizon 5G lefedettségének.

T-Mobile
Kép: T-Mobile

Sőt, több, mint amit a két vállalat együtt fel tud mutatni, illetve valójában ez a világ legnagyobb 5G FDD hálózata. Továbbiakban még az olvasható a közleményben, hogy az Ultra Capacity 5G (ez a magasabb frekvenciás) jelenleg 165 millió embert fed le, átlagosan 350 Mbps sebességgel, illetve év végére meglehet a 200 millió felhasználó.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁST-Mobile