usa
Kép: MobilAnyHeter

Rosszindulatú szándékokat, technológiai monopóliumot, valamint az üzleti fölény tiltással megszerzett védelmét emlegeti az ázsiai ország brazil nagykövetsége. 

Mindez onnan indult, hogy az USA brazil nagykövetségének szóvivője, Tobias Bradford azt mondta, az Egyesült Államokat továbbra is aggasztja a Huawei szerepe a brazil távközlési infrastruktúrában, és más országokéban is. Kína brazil nagykövetsége erre úgy reagált, hogy az Egyesült Államok kormányának támadása a kínai 5G technológia és a kapcsolódó kínai vállalatok biztonságossága ellen rosszindulatú. Aminek célja Kína, és az onnan érkező csúcstechnológiák kizárása az amerikai üzleti fölény és technológiai monopólium védelme érdekében. A közlemény erőteljes elégedetlenségről és heves tiltakozásról is ír az ilyesfajta viselkedéssel szemben, ami beavatkozás más országok 5G-stratégiájába, szabotálva ezzel a kínai-brazil együttműködést.

Kép: Huawei

A Huawei az elmúlt 30 évben több mint 170 országban és régióban vezető szerepet játszott több mint 1500 távközlési hálózat kiépítésével, a világ lakosságának egyharmadát kiszolgálva. Mindeközben nem történt kiberbiztonsági incidens, és egyetlen ország sem szolgáltatott bizonyítékot a Huawei termékeibe ágyazott állítólagos “hátsó ajtóról”, áll még a nagykövetség közleményében. A Huawei 5G termékek fejlődését és biztonságát a világ legtöbb távközlési szolgáltatója elismeri. A vállalat 22 év alatt több mint 16 000 munkahelyet teremtett Brazíliában, és több mint 500 brazil céggel tart fenn szoros kapcsolatokat. A közleményben akad egy olyan rész is, ahol azt írják, az Egyesült Államok hírhedt arról, hogy a világ hackerbirodalma, és valódi veszélyt jelent a globális kiberbiztonságra. Az amerikai hírszerző ügynökségek hosszú időn keresztül nagy léptékű, szervezett és válogatás nélküli illegális számítógépes megfigyelést és kémkedést hajtottak végre a külföldi kormányok, köztük szövetségeseik, külföldi vállalkozások és magánszemélyek ellen, ami súlyosan sérti a magánélet védelmét és biztonságát.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!