Kép: The Conversation

Nem váratott magára sokat az a konteó, ami a delta variáns terjedését az ötödik generációs technológia nyakába varrja. 

Az internetnek és azon belül a közösségi oldalaknak elévülhetetlen érdemeik vannak abban, hogy az összes elmebeteg szabadon terjeszthetik a valótlanságaikat. Ilyen az is, ami a koronavírust és az 5G-t összemossa, mondván, ez a technológia tehet a világjárványról.

De ami ebben a legviccesebb, hogy akadnak bőven olyanok is, akik hisznek ebben is, és abban is, hogy valójában nincs is járvány. Most pedig, hogy itt a delta variáns, máris akadtak, akik egy nem várt fordulattal “megtalálták” a kapcsolatot közte, és az 5G között. A Politifact írt arról a Facebook bejegyzésről, amiben egy fotó látható 5G-toronyról, és az őt kiszolgáló konténerről, amin ott van a vállalat neve is, ami nem más, mint Delta. Hopp, már meg is érkeztünk!

Kép: PolitiFact

Tegyük hozzá, a kép szövege nem mondja ki konkrétan az állítást, hanem úgy fogalmaz, hogy “Milyen lenyűgöző név ez egy 5G-s áramfogadónak”. A bejegyzést a Facebook hírcsatornájában a hamis hírek és téves információk elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítések részeként jelölték meg. Az Egészségügyi Világszervezet májusban kezdte elnevezni a COVID-19 vírus főbb változatait a görög ábécé betűi után, mint alfa, béta, gamma, delta stb.

A Delta Power System azonban már a járvány előtt is létezett, ahhoz pedig már tényleg fura gondolkodás kell, hogy valaki azt gondolja, a görög ábécés megoldás pont emiatt jött létre. Arról nem is beszélve, hogy a delta variáns 130 országban van jelen, és ezek közül elég sok van, amiben sem a Delta Power System, sem pedig az 5G nincs jelen. A cég egyébként egy tajvani székhelyű vállalat, amely “energia- és hőkezelési megoldások globális szolgáltatójaként” írja le magát, beleértve az 5G -t is. Tegyük hozzá, több cég is van, ami a Delta nevet viseli, így például légitársaság, és csaptelep márka is.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!