T-Mobile
Kép: Android Headlines

Az Egyesült Államok három legnagyobb szolgáltatójának sebességét a PCMag tesztelte, és ebben a T-Mobile mutatkozott a legjobbnak. 

A PCMag vizsgálódásaiból nem csak az derül ki, hogy a T-Mobile adja a leggyorsabb 5G-t, hanem az, hogy hálózati szinten is ez a cég jelenleg a legsebesebb. Hozzá kell tenni, hogy a másik két konkurens a Verizon és az AT&T is rendelkezik olyan egyedi paraméterekkel, amelyek jobbak, mint a győztesé, így például maximális tempóban a Verizon 1619,8 Mbps-t tud, míg a T-Mobile-nál ez az érték 993,0 Mbps. Továbbá azt is fontos kiemelni, hogy a felmérés nem az egész országra terjedt ki, hanem annak egy kisebb, Háromszögként emlegetett részére.

T-Mobile
Kép: WRAL TechWire

A teszt többféle szempontot vett figyelembe, így értelemszerűen a le-és feltöltési maximális, illetve átlagsebességet, a késleltetést, és a hálózat rendelkezésre állását. Így jött ki végül a végeredmény, ami a T-Mobile esetében 99, az AT&T-nél 90, míg a Verizonnál 75. Utóbbi főleg annak köszönheti a harmadik helyet, hogy a le-és feltöltési sebességben is messze elmarad konkurensei mögött. Az, hogy a képzeletbeli kupa a T-Mobile-hoz vándorolt, elég könnyen megérthető, amennyiben tudjuk, hogy a vállalat milyen 5G hálózattal rendelkezik jelenleg. A jelenleg 165 millió felhasználót az ötödik generációs technológiával ellátó cég leginkább a középsávú spektrumban képviselteti magát, míg például az AT&T jelenleg a gyorsabb, de kisebb területeket lefedő 5G-vel operál.