vodafone 5g
Kép: Vodafone UK News Centre

A Vodafone 5G hálózata újabb frekventált településsel bővült, így már Balatonfüreden is élvezhetik a felhasználók az ötödik generációs technológia előnyeit. 

Igaz, ehhez el kell bandukolniuk a település legfelkapottabb részéhez, ami a Tagore-sétány, ám ott aztán lesz habzsidőzsi, meg, rettenet sávszélesség. Mindez azt jelenti, hogy a Vodafone 5G hálózata az olyan frekventált települések, mint Budapest, Siófok, Miskolc, Székesfehérvár, valamint Zalaegerszeg, immár Balatonfüredre is betette a lábát.

Vodafone 5G
Kép: Vodafone

A Vodafone még 2016-ban vásárolta meg a 3500 MHz-es frekvenciát, és 2019-ben indította el kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását a fővárosban, írja a 24.hu. A cég természetesen nem áll meg ennél a pontnál, a harmadik negyedév végéig még több száz bázisállomás felállítása várható. Egyébként ha megnézzük a vállalat magyarországi lefedettségi térképét, azt láthatjuk, hogy nem csupán az előbb sorolt településeken érhető el az 5G-jük, hanem sok más területen is, de itt még nem beszélhetünk a lakossági részéről.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!