Kép: Free-Photos - Pixabay

Végre egy olyan pletyka, ami tényleg érdekes, és nem arról szól, hogy valami bennfentes részegen egy kocsmában hagyta az iPhone 13 prototípusát (bár az is szórakoztató). 

Amennyiben az Apple tartja magát a hagyományos ütemtervéhez, akkor csupán hetekre vagyunk az új iPhone família bemutatásától. Az ezzel kapcsolatos folyósói pletykák pedig egészen mostanáig egyrészt csekély számúak, másrészt relatíve unalmasak voltak. Azonban az Apple nagy ismerője, és elemzője, Ming-Chi Kuo most azt állítja, az iPhone 13 képes lesz műholdas hívásokat kezdeményezni. A befektetőknek írt megjegyzésében Kuo azt állítja, hogy az iPhone 13 képes lesz közvetlenül csatlakozni alacsony földi pályájú (LEO) műholdakhoz, a benne lévő Qualcomm X60 chipnek köszönhetően. A LEO műholdakat leginkább Elon Musk Starlink internetszolgáltatásának gerinceként ismerhetjük. A rendszer az alacsony pályán lévő műholdakra támaszkodva biztosít internetet a felhasználóknak, elkerülve a műholdas internet jellemző buktatóit, beleértve a nagy késleltetést és a gyakori kimaradásokat.

Kép: Apple

De a Starlink nem az egyetlen olyan szolgáltatás, amely LEO műholdakat használ a csatlakoztatáshoz. A Hughesnet és a OneWeb közös erővel dolgozik azon, hogy a Starlink konkurenciája lehessen, az Immarsat pedig bejelentette, hogy egy új konstellációt terveznek, amely ötvözni kívánja a földi 5G hálózatokat és a műholdakat a hatékonyabb szolgáltatás érdekében. Az iPhone -ról szóló pletyka szempontjából azonba a Globalstar neve kell, hogy felmerüljön. Ennek a cégnek a részvényei év elején az egekbe szöktek, amikor a Qualcomm bejelentette, hogy közelgő X65 chipje támogatja a Globalstar Band n53 technológiáját. Ha ez a pletyka igaz, az X60 valószínűleg támogatni fogja az 5G egy másik elemét, amely jelenleg a technológiák egész keverékéből áll, beleértve az ultragyors, de korlátozott hatótávolságú milliméteres hullámot és a szélesebb körben elterjedt, de lassabb C-sávot. A műholdas 5G főleg azokon a területeken jöhet jól, ahol nincs, vagy nehezen megoldható a szélessávú internetelérés biztosítása.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!