Kép: Autobala

A brit MotoGP volt a helyszíne annak, ahol a BT Sport, a Dorna, a Vislink és a Strathclydei Egyetem bemutatta a saját önálló 5G hálózatát.

A Monster Energy Brit Nagydíjon a BT Sport, a Dorna, a Vislink és a Strathclydei Egyetem közötti úttörő együttműködésben a MotoGP bemutatta a világ első önálló 5G hálózatát a sportban. Az élőképet az ötödik generációs technológia segítségével juttatták el a képernyőkre, sőt, még egy bekamerázott motor is rótta a pályát, tesztjelleggel. A Vislink két vadonatúj terméket szállított erre a kurrens eseményre. Az egyik egy kipróbált H-cam kézi vezeték nélküli kamerás távadó 5G-s változata volt, a másik egy vadonatúj, fedélzeti távadó, amelyet az egyik motorra szereltek fel, hogy az akciókat közvetlen közelről mutassák meg .

Kép: MotoGP

Ezek a Strathclydei Egyetem által biztosított 5G hálózathoz kapcsolódtak, és lefedték a pályát, valamint a boxutcát is. Andy Bale, a BT Sport főmérnöke szerint ez az egész egy igazán sikeres együttműködés volt, ami megmutatta, hogy mekkora lehetőségek rejlenek az 5G-ben a szórakoztatás fokozását tekintve. Mickey Miller, a Vislink vezérigazgatója a Qualcommot dícsérte, amely segített elérni a közös célt. Azt, hogy az ötödik generációs technológia milyen hatással lehet a különféle sportok közvetítésére, már korábban is boncolgatták elég sokan. Főleg azért, mert az 5G valóban egy egészen új élményt teremt azok számára, akik otthon, a képernyők előtt követik az eseményeket. És ez nem csak a MotoGP esetében igaz, hanem bármely más rendezvényre, akár stadionban, akár a szabadban, akár egy aszfaltcsíkon zajlok.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!