Deutsche Telekom
Kép: Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom az 55 000 ötödik generációs antennájával az ország lakosságának 85 százalékát tudja kiszolgálni 5G-vel. 

A cég jól áll az önálló 5G-vel is, és ennek időzítését az határozza meg, hogy mikorra válik valóban létező igénnyé a 4G LTE nélküli 5G használat. Amennyiben ez még idén realizálódik, akkor a vállalat már 2021-ben útjára indítja, de ha nem, legkésőbb jövőre akkor is elindítja önálló 5G szolgáltatását. A Deutsche Telekom jelenleg négy német városban működtet önálló 5G -helyeket, és továbbra is teszteli az architektúrát. Ez a technológia feltárja a virtuális és kiterjesztett valóság, a mobiljátékok és az ipari hálózatok teljes potenciálját.

Deutsche Telekom
Kép: Kathrein Broadcast GmbH

A szolgáltató megfogalmazása szerint az átállás befejezése előtt még számos fejlesztési lépésre van szükség, mivel a hozzáadott érték az ügyfeleik számára a legfontosabb-és ez a hozzáadott érték abban rejlik, hogy a lehető legnagyobb területen biztosítják a nagysebességű lefedettséget. Ezen a területen az üzemeltető továbbra is jó úton halad az 5G lefedettségnek a lakosság 90% -át meghaladó elérésére az év végéig. Ezenkívül a középsávú, 3,6 GHz-es sávban működő 5G hálózata legalább 60 városban elérhető, és eddig több mint 2400 antennát telepítettek. Mindemellett a Deutsche Telekom tovább bővíti vezetékes szolgáltatását is, és eddig 430 000 otthont vont be. Csak idén 30 000 kilométernyi optikai szálat fektettek le, így a jövő év elejére 1,2 millió szálcsatlakozásuk lehet, ami 2024 végére elérheti a 10 milliót is.