ericsson
Kép: Ericsson

Az Ericsson és a Vodafone együttműködésében történt teszt során kiderült, lehet ezt az 5G-t energiahatékonyan is működtetni. 

Az Ericsson a Vodafone UK londoni központi irodájának tetején helyezte üzembe az antennába integrált rádióhálózatos megoldását. Ennek működése során kiderült, hogy a Vodafone napi hálózati energiafogyasztása átlagosan 43 százalékkal csökkent a korábbi generációihoz képest , és akár 55 százalékkal is kevesebb volt a csúcsidőn kívül. A svéd cég megoldása 51 százalékkal könnyebb, mint az előző kivitelek, ráadásul sokkal kompaktabb. Kialakítása és továbbfejlesztett energiagazdálkodási funkciói segítenek optimalizálni a felállítási hely  működését, egyszerűbbé téve az 5G bevezetését, és a 4G frissítését. Az új rádióhálózatok közül 1500-at most 2022 áprilisáig telepítenek a Vodafone hálózatán, ami segít csökkenteni a cég jövőbeli 5G -hálózatának előrejelzett energiafogyasztását, és támogatja a fenntartható ötödig generációs technológia bevezetését.

ericsson
Kép: Vodafone

Andrea Dona, a Vodafone UK hálózati igazgatója szerint a stratégiájuk egyszerű: ki kell kapcsolni mindazt, amire nincs szükség, le kell cserélni a régi berendezéseket korszerű alternatívákra, és használni kell a rendelkezésre álló leghatékonyabb lehetőségeket. A mostani próba sikere lehetővé teszi, hogy új módszereket fedezzenek fel, amelyekkel hatékonyabban kezelhetik a hálózatuk energiafogyasztását. Björn Odenhammar, az Ericsson Egyesült hálózati szolgáltatásokért felelős technológiai igazgatója elmondta, fantasztikus eredmény számukra, hogy átlagosan napi 43 százalékkal sikerült csökkenteni az energiafelhasználást. A fenntarthatóság központi szerepet játszik az Ericsson célkitűzésében, és az új rádióhálózatuk segít a Vodafone-nak csökkenteni a hálózati energiafogyasztást, egyszerűsíteni a hálózat kiépítését és hatékonyan kezelni a jelenlegi és a jövőbeli 5G hálózatok adatforgalmának várható növekedését. Az Ericsson és a Vodafone UK először 2019-ben indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatást. Kettejük együttműködését tavaly a legjobbnak ismerték el. A két vállalat a drónok és az Ericsson Intelligent Site Engineering szolgáltatás használatával is együttműködött annak érdekében, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomot, és felgyorsítsa a hálózatok kiépítését.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!