xiaomi
Kép: S K - Pixabay

A Big 5G nevű esemény résztvevői eléggé optimistán hagyták el a helyszínt, hiszen kiderült, irgalmatlan pénzosztás várható a jövőben. 

A Big 5G egy olyan esemény volt, amelyet Denverben tartottak a napokban, és többek között az is elhangzott ott, hogy az amerikai kormány történelmi jelentőségű, szinte már szégyenteljesen nagy összeget önt az ötödik generációs technológiába. Ez abban az esetben történhet majd meg, ha a Kongresszus elfogadja Mike O’Rielly (volt FCC-biztos) törvényjavaslatát. Hozzá kell tenni, ha így is lesz, még legalább egy év mire a pénz valóban eljut a célba, mert előtte még az FCC-nek felül kell vizsgálnia a jelenlegi szélessávú helyzetet. Az állami pénzek több útvonalat választhatnak majd, hiszen támogathatják az 5G hálózatok kiépítését, mint ahogyan az alacsonyabb jövedelmű amerikaiak hozzájutását a szolgáltatásokhoz.

Kép: The Conversation

Az AT&T ügyvezetője, Mo Katibeh is elismerte, hogy “rengeteg pénz áramlik az infrastruktúrába”. Érdekessége a jelenségnek, hogy az állami szerepvállalás akár munkaerőhiányt is előidézhet, amennyiben a fejlesztések felgyorsulnak, és még több szakemberre lesz szükség. Természetesen mindezek a távközlési kiadások és tevékenységek nem igazán meglepők egy olyan járvány után, amely a világ lakosságának nagy részét arra kényszerítette, hogy otthonról, online dolgozzon vagy tanuljon. A Big 5G rendezvényen szinte minden megszólaló megemlítette a koronavírust, és vele kapcsolatban a megnövekedett adatforgalmat. A COVID az eseményen is éreztette hatását, hiszen a résztvevők nagyjából negyede viselt maszkot, és önmagában a megjelentek létszáma is alacsonyabb volt, mint korábban.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!