Kép: Hans Braxmeier - Pixabay

A vészhelyzeti szervek esetében előfordulhat olyan helyzet, amikor gyors online jelenlétre lenne szükség, de a hálózat nem adott. Van megoldás. 

Az IS-Wireless a MindMade-nel együttműködve bejelentette egy innovatív kritikus kommunikációs rendszer premierjét, amely egy hordozható privát 4G / 5G hálózat. A megoldást a sürgősségi szolgálatok, a kritikus infrastruktúra üzemeltetői és a hadsereg számára tervezték. Azért jött létre, hogy biztosítsa a kommunikációt válsághelyzetekben, például természeti katasztrófák, a közbiztonságot fenyegető veszélyek, valamint a távközlés vagy az energetikai infrastruktúra súlyos meghibásodása esetén. A hivatalos bemutatóra az MSPO Nemzetközi Védelmi Ipari Kiállításon került sor Kielcében, Lengyelországban. Ezt az innovatív megoldást az IS-Wireless, a lengyel hálózati technológiákat szállító vállalat és a MindMade, a WB-csoporthoz tartozó, a bűnüldözés és a közbiztonság területén működő IKT-megoldásokra szakosodott cég közösen fejlesztették ki. Ez az első 4G és 5G megoldás a lengyel piacon, amely különleges összeköttetést biztosít a megbízható és biztonságos összeköttetést igénylő iparágak számára, mint például a tűzoltóság vagy a katonaság.

Kép: Matthias Groeneveld – Pixabay

Slawomir Pietrzyk, az IS -Wireless vezérigazgatója és alapítója szerint a technológiájuk célja a kritikus infrastruktúrák, például az energiaszektor kommunikációs hálózatainak védelme. Független kommunikációs rendszert dolgoztak ki, amely lehetővé teszi a 4G vagy 5G távközlési hálózat gyors felállítását bármilyen helyzetben és minden körülmények között, még a legszélsőségesebb esetekben is.

5G hálózat a hátizsákban 

A megoldást azokra a helyzetekre hozták létre, amikor a nyilvános kapcsolat elérhetetlenné válik, például megsérül egy természeti katasztrófa következtében. A hordozható 4G vagy 5G hálózat lehetővé teszi a kapcsolat helyreállítását. A katasztrófa helyszínére érkező releváns szolgálatok képesek saját hálózatot létrehozni egy bőröndből, vagy egy hátizsákból, magyarázta Slawomir Pietrzyk. Ez a megoldás a katonaság kommunikációs rendszerének kulcsfontosságú eleme is lehet. A hordozható hálózat nem az egyetlen teljes lengyel megoldás, amelyre az IS-Wireless büszke. Júliusban a vállalat megkezdte első 5G hálózati megvalósítását nyílt modell, az úgynevezett Open RAN alapján. Ez a legújabb trend az 5G hálózatok kiépítésében, amely világszerte felkelti a figyelmet. A vállalatnak globális ambíciói is vannak. Jelenleg az európai, amerikai és ázsiai lehetőségeket tárgyalja partnereivel.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!