Felbukkant a GeekBench adatbázisában a Vivo egyik jövő évi csúcsmobilja, amelyben már 5G-képes Snapdragon 898 lapka dolgozik. 

A Qualcomm jelenlegi top lapkája a Snapdragon 888 Plus, és bár csak pár hetesnek mondható, hamarosan leváltják, jön ugyanis a Snapdragon 898. A következő-generációs 5G csúcschip az év vége felé mutatkozik majd be hivatalosan, de a GeekBench adatbázisában megint felbukkant, ezúttal egy Vivo prototípusban.

A Vivo V2102A modellről nem sok minden derült ki, egyértelműen prototípusról van szó, feltehetően persze egy jövő évi csúcsmodelléről. A CPU órajele egyébként még magasabb lehet, mint a Snapdragon 888 Plus esetében.

Összességében az új lapka 30 százalékkal energiahatékonyabb lehet, továbbá 16 százalékkal gyorsabb is. Várhatóan a Samsung 4 nm-es technológiájával gyártják majd, és az új, X65-ös 5G-modemet integrálják bele, ami 10 Gbps-os sebességekre képes. Az ISP és az NPU is frissül majd. Nyílt titok, de sok kínai gyártó már teszteli a mobilt, mindenki első szeretne lenni.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Qualcomm