Kép: Apple

Tegnap bemutatkozott az iPhone 13 család, és azt is megtudhattuk, idén bő 60 országban lehet majd az újdonságokkal az 5G előnyeit élvezni.

Az Apple tegnap tartotta szokásos őszi rendezvényét, amelyen mindig megmutatja az éppen aktuális újdonságait, és ez idén sem történt másként. A show fokozatosan indult be, mivel az első szakaszában az Apple TV+ új sorozatait ismerhettük meg, ami – valljuk be – errefelé nem pingeli fel túlzottan az embert. Ezt követte az idei iPad bemutakozása, majd pedig megismerhettük az Apple Watch legújabb generációját. A rendezvény főszereplője azonban szokás szerint az iPhone 13 család volt, melyek kapcsán hallhattuk, hogy hatvannál is több országban használhatják ki velük a tulajdonosok az ötödik generációs technológia előnyeit.

Kép: Apple

Ez azt jelenti, hogy kétszáznál is több szolgáltató 5G hálózatára lehet majd csatlakozni a telefonokkal. Ami magukat a készülékeket illeti, egy kisebb, és egy nagyobb változat jelenik meg, ami 5,4 és 6,1 hüvelykes kijelzőt jelent. A cég szerint az OLED kijelző fényereje a tavalyi elődhöz képest 28 százalékkal nőtt, ami 800 nitet jelent. A burkolat alatt dolgozó A15 Bionic chip is újdonság, a hatmagos processzor szintén az Apple szerint 50 százalékkal gyorsabb, mint a vezető konkurensé, míg a grafikai vezérlő 30 százalékkal tud többet. Megújult a kamera is, illetve a vállalat szerint az akkumulátorok is tovább bírják majd, mint bármely korábbi modellben. Azoknak az elemzőknek lett tehát igazuk, akik azt prognosztizálták, hogy 2021-ben inkább evolúciós, sem mint revolúciós fejlődések lesznek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!