Kép: Loyal Info Blog

Az iPad Mini volt az egyik legizgalmasabb dolog a keddi Apple eseményen, de mostanra kiderült néhány olyan dolog róla, ami árnyalja az összképet.

Úgy tűnik, az iPad Mini nem támogatja a legnagyobb sebességet kínáló milliméteres hullámot, mi több, olyasmi pletykák is felröppentek, hogy az új A15 Bionic processzora az iPhone 13 családban lévőhöz képest mintha visszafogottabb lenne. Az eszköz bemutatásakor az 5G támogatás az egyik kiemelt tulajdonság volt, de az Apple technikai specifikációit elnézve, az alacsony és a közepes spektrumokat támogatja, a milliméteres hullámot azonban nem. Az Apple először az iPhone 12 bemutatásával rúgta be az 5G hype-gépezetet, és továbbra is a gyorsabb le- és feltöltési sebességet hirdeti.

Kép: Techradar

A gyors 5G sebességek elérése a lefedettségtől függ, amely elég sok országban egyre jobb, ám sokszor nem haladja meg a 4G/LTE által kínált lehetőségeket. Ugyanakkor az iPhone 12 Pro felülvizsgálatakor szerzett tapasztalatok szerint az mmWave valóban csodát kínál. Nilay Patel korábban az előző iPhone generációval tesztelte az ötödik generációs technológia nyújtotta lehetőségeket. Akkor azt tapasztalta, hogy néhány méteren valóban el tudott érni 2 Gbps sebességet is letöltésben, de ha egy kicsit arrébb ment, már a teljesítmény a töredékére esett vissza. Ami pedig az iPad Mini processzorát illeti, a GeekBench szerint a processzor 2,9 GHz-en dolgozik, szemben az iPhone 13-mal, amelyben ez az érték 3,2 GHz. Mindez persze nem jelent semmit, mivel a GPU-ja viszont ötmagos, szemben az új iPhone generáció négymagos egységével.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!