qualcomm
Kép: Qualcomm

A Qualcomm annak ellenére, hogy az 5G egyik nagy nyertese, nem csupán a saját haszna miatt sürgeti a váltást, hanem a környezet védelme érdekében. 

A Qualcomm Technologies, Inc. új jelentése, a “Környezeti fenntarthatóság és zöldebb gazdaság: Az 5G átalakító szerepe” címmel rávilágít arra, hogy az 5G technológia milyen sokféleképpen képes segít a fenntarthatóságban. A jelentés megállapítja, hogy az 5G világszerte átalakíthatja és pozitívan befolyásolhatja az iparágakat azáltal, hogy olyan új termékeket és folyamatokat hoz létre, amelyek támogatják a környezeti fenntarthatóságot.

Fontos, hogy mindez gazdasági lehetőséget is jelent, amely jelentős potenciállal rendelkezik a bevételek, a haszonkulcsok és a termelékenység növelésében, valamint egy sor más üzleti előnyben. Az 5G-vel az iparágak és szervezetek növelhetik általános fenntarthatóságukat és versenyelőnyüket azáltal, hogy jelentősen javítják az üvegházhatású gázok kibocsátását, a vízfelhasználást, a növényvédőszer-használatot és az energiafogyasztást. A jelentés főbb megállapításai szerint az 5G bevezetése csak az Egyesült Államokban 300 000 új zöld munkahelyet teremthet. 374 millió tonna üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését teszi lehetővé a tengerentúlon, ami egyenértékű azzal, hogy egy évre 81 millió személygépkocsit kivonnak az amerikai utakról.

Kép: Qualcomm

A vízfelhasználást 1540 milliárd literrel lehetne csökkenteni, ami 4 millió háztartás felhasználásának felel meg úgy, hogy pontosabb vízfelhasználási mintákat és szivárgásmegfigyelést tesz lehetővé az 5G. 50%-kal csökkenti a növényvédőszer-felhasználást az Egyesült Államokban a távérzékelésre és permetezésre használt pilóta nélküli légi járművek segítségével. 20%-kal növeli az üzemanyag-hatékonyságot a C-V2X által lehetővé tett optimalizált sávkezelő rendszerek és forgalomirányítási rendszerek révén.

“A környezeti fenntarthatóság elengedhetetlenül fontos, és számos iparágban aktívan együttműködünk partnereinkkel, hogy az 5G-t felhasználjuk a széndioxid-kibocsátás csökkentésére és az erőforrások megőrzésére” – mondta Cristiano Amon, a Qualcomm Incorporated elnök-vezérigazgatója. “A kormányok és az ipar sokkal többet tehet az 5G fenntarthatósági előnyeinek kibontakoztatásáért az 5G hálózatok és felhasználási esetek kiépítésének felgyorsításával, az 5G technológiába való beruházással és a szilárd globális félvezető ökoszisztéma biztosításával. A Qualcomm az 5G technológia vezetőjeként még nagyobb szerepet kíván játszani az iparágak digitális és zöld átalakulásában, hogy az 5G által lehetővé tett fenntarthatósági előnyöket biztosítson a társadalmak és gazdaságok számára világszerte.”

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!