Kép: Pixabay

A szerzetesek úgy gondolták, az ötödik generációs technológia káros, és ennek gyújtogatás formájában kívántak hangot adni. 

Egy katolikus kolostor két francia szerzetese ellen emeltek vádat, mert állítólag megtámadták egy 5G tornyot, így tiltakozva a technológia kiépítése ellen. A Rhône régióban található Villefranche-sur-Saône ügyészsége szerint a két, 39 és 40 éves férfi beismerte, hogy szeptember 14-ről 15-re virradó éjszaka felgyújtották a Lyon északnyugati részén fekvő Saint-Forgeux-ban található telefonoszlopot. Szerencsére az okozott kár nem jelentős, és az ügyész szerint a két szerzetes szerint ők csak az embereket igyekeztek megvédeni a káros sugárzástól. A két férfi ellen gyújtogatással elkövetett rongálás, rongálás kísérlete, valamint – mivel ketten vannak – bűnszövetkezetben elkövetett rongálás miatt emeltek vádat.

Kép: caeuje – Pixabay

Az elkövetők egy kapucinus közösséghez tartoznak, amelynek székhelye a Villié-Morgonban található Saint-François kolostorban van. Ennek szóvivője elszigetelt cselekedetről, és ifjúkori hibáról beszélt, megemlítve, hogy az 5G hullámok szerinte is nagyon károsak az egészségre. A két szerzetes pedig csak az emberiség jólétét tartotta szem előtt. Nem is lehet tehát csodálkozni azon, hogy két vallásos ember gyújtogat, ha egyébként a többiek is hasonlóan gondolkodnak ott a kolostorban. Hozzá kell tenni, hogy az Egészségügyi Világszervezet szerint amennyiben az általános expozíció a nemzetközi irányelvek alatt marad, nem várható következmény a közegészségügyre nézve. Igaz, ez csak egy állásfoglalás, de már hosszabb időtávot felölelő kutatások is vannak azt illetően, hogy mit okozhat az ötödik generációs technológia. Ezekből pedig az derül ki, hogy nagyjából semmit.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!