nokia
Kép: Tek Deeps

Az 5G World nevű eseményen a finn gyártó a kissé hosszú, “Leginnovatívabb mesterséges intelligencia vagy gépi tanulási technológia a hálózat számára” díjat kapott. 

Ez az 5G World nem mi vagyunk, hanem egy londoni rendezvény, ahol a Nokiának a Vodafone-nal közösen kifejlesztett Anomaly Detection Service szoftvertermékét díjazták. Ez észleli és orvosolja a hálózati anomáliákat, mielőtt azok hatással lennének az ügyfelekre.

A júliusban bevezetett Anomaly Detection Service a Nokia Bell Labs technológiáján alapul, és a Vodafone páneurópai hálózatán kerül bevezetésre. A termék gyorsan észleli és elhárítja az olyan szabálytalanságokat, mint például a mobil oldal túlterheltsége és interferenciája, valamint a váratlan késleltetés, amelyek hatással lehetnek az ügyfélszolgálat minőségére. A Vodafone várakozásai szerint az Anomaly Detection Service segítségével az összes rendellenes mobilhálózati probléma és kapacitásigény mintegy 80 százaléka automatikusan felismerhető és kezelhető lesz.

Kép: GSMArena

Johan Wibergh, a Vodafone technológiai igazgatója elmondta, a díj kiváló elismerése annak a komoly munkának, amellyel a Vodafone és a Nokia számos mérnöke hozzájárult a projekt megvalósításához. Ahogy a Vodafone kiterjeszti páneurópai 5G hálózatát, az Anomaly Detection kritikus fontosságúvá válik annak érdekében, hogy az új technológia gyorsasága és reakciókészsége nagyszerű szolgáltatással párosuljon ügyfelek számára.

Raghav Sahgal, a Nokia felhő- és hálózati szolgáltatásokért felelős elnöke szintén nagyon örül az 5G World díjának. Szerinte a Anomaly Detection Service szolgáltatással, a két vállalat megmutatta mire képes. Világszínvonalú technológiákat emlegetett, és azt is elmondta, hogy az együttműködés a továbbiakban is folytatódik.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSNokia