xiaomi
Kép: S K - Pixabay

A Huawei európai piaci vérszegény jelenléte a Xiaomi számára igazi áldás, amit a harmadik negyedév számai is alátámasztanak. 

A Xiaomi 2021 harmadik negyedévében a becslések szerint a közép- és kelet-európai 5G okostelefon-szállítások 42 százalékát szerezte meg. A Strategy Analytics legfrissebb kutatása szerint a kínai cég  2022-ig még biztos, hogy vezető marad a régióban, az Apple és a Samsung előtt. A jelentés szerint a Xiaomi 5G-s okostelefon-szállításai az elmúlt egy év során az Apple és a Samsung mellett nőttek, és ezzel a régió 5G-s okostelefonjainak első helyére kerültek. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a vállalat jól használja ki a Huawei hiányát, illetve ügyesen kezeli a saját portfólióját. Ami olyan kiváló minőségű, megfizethető 5G okostelefonokból áll, mint a Redmi Note 9T 5G és a Mi 11 5G, fogalmaz Yiwen Wu, vezető elemző.

xiaomi
Xiaomi MI 11 Lite 5G, Kép: Xiaomi

A jelentés szerint az Apple a harmadik negyedévben a közép- és kelet-európai régióban a második helyet szerezte meg az 5G okostelefon-szállítások tekintetében. A Samsung a megfizethetőbb 5G-s okostelefonok kínálatával harmadikként szerepel. Részesedése 11,5 százalékos, ami az egy évvel korábbi 34,3 százalék tekintetében nem túl előnyös számot jelent. A térségre vonatkoztatott negyedik és ötödik helyen a realme és a OnePlus állnak 7,2 százalékos, illetve 2,5 százalékos részesedéssel. De visszatérve a Xiaomi és a Huawei témára, utóbbit a kontinensünkön elég sok ország ignorálja, így többek között Az Egyesült Királyság és Németország is, amelyek pedig nagy piacot jelentenek. Hazánkban az 5G fejlesztéseket illetően a kínai állammal ápolt szoros viszonnyal vádolt gigacég semmiféle hátrányt nem szenved.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!