5g
Kép: Verizon

Habár folyamatosan arról van szó, hogy az ötödik generációs technológia még gyerekcipőben jár, az 5G szolgáltatások egyre jobban teljesítenek. 

Az 5G szolgáltatások folyamatos menetelését a Juniper Research új kutatása szemlélteti, amely szerint az üzemeltetők 5G szolgáltatásokból származó bevételei 2026-ra több mint 600 milliárd dollárt fognak elérni. Ez óriási ugrás a mostani 73 milliárdhoz képest, de teljesen elérhetőnek tűnik annak fényében, hogy alig egy évvel ezelőtt az 5G szolgáltatásokból származó globális bevétel még csak 20 milliárd dollár volt. A Juniper Research azonban azt is állítja, hogy az üzemeltetőknek még van mit tenniük. A bevételek növekedését a mobiladatok pörgetik majd, és előrejelzéseik szerint az 5G kapcsolatok által generált cellás adatok 2026-ra 1,5 millió petabájtra emelkednek világszerte, mivel a felhasználók az 5G-t olyan területeken alkalmazzák, mint a mobiljátékok és a virtuális, valamint a kiterjesztett valóság.

Dave Bowie kutató szerint tekintettel kell lenni az 5G felhasználásának eltérő követelményeire, és az 5G szolgáltatások előfizetőinek igényeire. Mivel ez teszi lehetővé az üzemeltetők számára, hogy teljes mértékben maximalizálják az 5G szolgáltatásból származó bevételeket. Ez egyébként nem először hangzik el, hogy végre a felhasználói igényeket kellene alapul venni, és arra felépíteni a szolgáltatást, nem pedig kialakítani valamit, és ahhoz pofozgatni a vevőket. A Juniper állítása szerint 2026-ra világszerte 3,2 milliárd aktív 5G mobilkapcsolat lesz, amelyek több mint 50%-a Kínában és a Távol-Keleten, a következő legnagyobb koncentráció pedig Nyugat-Európában lesz.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!