huawei
Kép: Inside Telecom

A Huawei fejese arról beszélt, hogy ha minden így marad, 9 év múlva nagyon megterhelheti a környezetünket az ötödik generációs technológia energiaigénye. 

Az 5G felhasználók aránya Kínában átlépte a 20 százalékos küszöböt, ami azt jelenti, hogy az 5G fejlődése egyre gyorsul, mondta Ding Yun, a Huawei ügyvezető igazgatója és a szolgáltatói üzletági csoport elnöke. Erről a vállalat múlt héten Dubaiban tartott 2021-es globális mobil szélessávú fórumán beszélt, több más témát is megemlítve. Az olyan országokban, mint Kína, Dél-Korea és Kuvait, a szolgáltatók gyorsan gondoskodtak a országos lefedettség bővítéséről. Emellett rugalmas szolgáltatási csomagokat kínálnak, ami kölcsönösen előnyös a felhasználók és a szolgáltatók számára is. Ding szerint a kiváló minőségű 5G hálózatok a mobil adatforgalom gyors növekedését fogják elősegíteni. Becslések szerint 2030-ra az egy felhasználóra jutó átlagos adatforgalom eléri a 600 GB-ot havonta. Ha a meglévő hálózatok energiahatékonysága változatlan marad, a vezeték nélküli hálózatok energiafogyasztása több mint tízszeresére nő.

huawei
Kép: Huawei

Ding szerint ahhoz, hogy az információs és kommunikációs technológiai iparág üvegházhatású gázkibocsátását 45 százalékkal csökkentsék, a távközlési szolgáltatóknak folyamatos innovációkat kell végrehajtaniuk. Ez érinti az energiaellátás, -elosztás, -felhasználás és -kezelés területét, hogy nagyobb teljesítményű és alacsonyabb energiafogyasztású, környezetbarátabb 5G-hálózatok jöhessenek létre. A magas beosztású vezető szerint a Huawei olyan termékek és megoldások átfogó választékát kínálja, amelyek a vezeték nélküli hálózatok energiafogyasztásával kapcsolatos kérdéseket kezelik.

Ding elmondta, hogy a Huawei már több mint 100 országban, köztük Szaúd-Arábiában, Görögországban, Pakisztánban és Svájcban telepített alacsony szén-dioxid-kibocsátású helyszíni megoldásokat, amelyekkel a szolgáltatók 40 millió tonnával csökkentették a szén-dioxid-kibocsátást. A kommunikációs iparág szereplőjeként a vállalat továbbra is a zöld fejlesztéseket helyezi minden tevékenységének középpontjába, és innovatív megoldásokat dolgoz ki világszerte a zöldebb 5G hálózatok kiépítésére.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!