5g penetráció

Főleg azoknak lehet érdekes a HTE Infokom 2021, akik az 5G-vel nem lakossági fronton kerülnek kapcsolatba, hanem inkább munkaadóként. 

Nem igazán adtunk hírt eddig olyan hazai rendezvényekről, amelyek témájában felbukkan az 5G is, és nem online követhetőek, hanem fizikai valójukban látogathatók. Ezt a “csendet” megtörve írunk arról, hogy a HTE Infokom 2021 nevű rendezvény második napja (november 4) az 5G-t járja körül, párhuzamos előadásokkal. Az első blokk az “5G lakossági felhasználhatósága, monetizációja és 5G privát hálózatok” címet kapta, és olyan kérdéseket boncolgat, mint a leggyengébb láncszemként szereplő emberi jelenlét. Ami elsőre furának hangozhat, de a lényege, hogy a digitális fejlődést fékezi a munkavállalók és felhasználók felkészültségének hiánya. Az ezt követő témák is nagyon érdekesnek ígérkeznek, hiszen szóba kerülnek a drónok, az önvezető autók, és az ezeket menedzselő rendszerek fejlesztésének dilemmái. Délutánba fordulva pedig a mesterséges intelligencia és az 5G összefüggései kerülnek feldolgozásra a médiatechnológia szemszögéből.

Kép: Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szervezésében a HTE Infokom 2021. a huszonharmadik ilyen esemény a sorozatban. A rendezvény széleskörűen foglalkozik az infokommunikáció (távközlés, informatika és média) aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdéseivel. Célja, hogy lehetőséget teremtsen az infokommunikációs piac változásainak megismerésére, a legújabb műszaki megoldások, hálózat-, szolgáltatás- és alkalmazásfejlesztési elképzelések közzétételére, a tapasztalatok kicserélésére, az együttműködés elmélyítésére, a személyes és közvetlen kapcsolatok kialakítására. A konferencia plenáris szekcióval indul, majd a második napon párhuzamos szekciókban zajlanak az előadások. A rendezvény ideje alatt a hazai infokommunikáció területén működő vállalatok és szervezetek kiállítóként is bemutatkoznak.

A konferencia helyszíne a Danubius Hotel Helia.