Nagyjából egy hónappal a kínai bemutató után végül a globális piacra is eljutott a Huawei nova 9, a várt, igen komoly kompromisszumokkal. 

Körülbelül egy hónapja debütál Kínában a Huawei nova 9, és igazából kérdéses volt, hogy valaha eljut-e az országon kívülre. Végül Bécsben egy rendezvényen bemutatta a készülék globális változatát a Huawei, de a nagyobb nova 9 Pro modellt már nem hozta el magával.

A nova 9-be pedig a Qualcomm Snapdragon 778G lapkáját építette, nem 5G-s, hanem 4G-re lebutított kivitelben. Az amerikai korlátozások miatt tehát továbbra sem kaphat 5G-s megoldásokat, sem Google-támogatást a Huawei.

Kár érte, pedig a 8 GB RAM, 128/256 GB tárhely, 6,57 hüvelykes, lekerekített, 120 Hz-es OLED-kijelző, 4300 mAh-s akku, 66 wattos töltés és 50 megapixeles főkamera vonzóvá is tehetnék (a 8 megapixeles ultraszéles, továbbá kétszer 2 megapixeles díszkamerák már nem igazán). Az Android 11-re EMUI 12-t húztak, de Google-szolgáltatások nincsenek. Így viszont 500 euróért elég meredek ajánlat.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: Huawei