Kép: The Verge

Ahogy lenni szokott, minél több van valamiből, annál olcsóbb, és a Qualcomm a Snapdragon 695 gyártásával hagyna egy kis aprót a pénztárcánkban. 

Most, hogy az 5G-s telefonok egyre megfizethetőbbek, a Qualcomm szeretné ezeket az olcsóbb készülékeket még kívánatosabbá tenni. A vállalat három új system-on-chip-et (SoC) mutatott be, amelyek mindegyike jobb teljesítményt ígér a középkategóriában. A sztár egyértelműen a Snapdragon 695, ami a 690-es 6 nm-es gyártáson alapuló folytatása. Fő tulajdonsága, hogy sokkal gyorsabb milliméteres hullámú 5G-t tesz lehetővé, miközben akár 30 százalékkal gyorsabb grafikát és 15 százalékkal gyorsabb CPU-t eredményez.

A Snapdragon 480 Plus és a 778G Plus eközben a 480 és a 778G iterációi, amelyek a CPU és a GPU teljesítményében a megnövelt órajellel biztosítanak nagyobb sebességet. Gondoljunk rájuk úgy, mint a belépőszintű, illetve a felső-középkategóriás telefonok tuningjára. Van egy magányos LTE chip is, a Snapdragon 680, amely szintén 695 6 nm-es eljárással, csak éppen az 5G többletköltségei nélkül.

Kép: Android Authority

Ez olyan piacokat céloz meg, ahol az 5G szolgáltatás vagy korlátozott, vagy túl drága. Mind a négy kivitelnek 2021 vége előtt kell megérkeznie a szállított termékekhez. A Honor, a Motorola, a Nokia (azaz a HMD Global), az Oppo, a Vivo és a Xiaomi mind arra számítanak, hogy az új Snapdragonok közül egyet vagy többet használnak majd telefonjaikban.

Ha jól megnézzük, láthatjuk, hogy van egyfajta pragmatizmus a háttérben. A 6 nm-es alkatrészek (beleértve a 778G Plus-t is) segítenek a Qualcommnak abban, hogy továbbra is ki tudja szolgálni az okostelefonok piacának nagy részét, annak ellenére, hogy az 5 nm-es alkatrészek hozzáférhetősége elég korlátozott.  Figyelemre méltó, hogy a chipgyártó egyáltalán ennyi sebességnövelt chipet dob piacra, mivel ez jelzi, hogy a vállalat egyértelműen eltökélt abban, hogy felvegye a harcot az olyan nehézsúlyúakkal, mint a MediaTek.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!