5g antenna Vantage Towers
Kép: caeuje - Pixabay

Az elmúlt egy évben számtalan fejlesztést hajtott végre a novemberben egyéves Vantage Towers, amely hamar Magyarország egyik kiemelkedő toronyvállalatává nőtte ki magát. A toronycég célja, hogy világszínvonalú mobilhálózatot biztosítson a magyar lakosság, a vállalkozások és a közintézmények számára, mindezt fenntartható módon, 100%-ban megújuló energiaforrásokra támaszkodva.

A Vantage Towers toronyvállalat 2020 novemberében alapította hazai leányvállalatát Vantage Towers Magyarország néven. A cég összesen 10 országban van jelen Európában és rövid idő alatt a térség egyik piacvezető torony-infrastruktúra vállalatává nőtte ki magát. A vállalat felel számos szolgáltató, többek között a Vodafone passzív hálózati elemeiért, így a bázisállomásokért és a hozzájuk tartozó egyéb infrastruktúráért is.

A Vantage Towers jelenleg több mint 2000 bázisállomást, 800 tornyot, valamint 1200 épületre szerelt állomást üzemeltet – a toronycég elmondása szerint e téren további fejlesztés várható, ezzel egyidejűleg pedig azon dolgoznak, hogy további stratégiai együttműködést kössenek.

A Vantage Towers Magyarország egyéves fennállásának apropóján Dr. Budai J. Gergő, a vállalat elnök-vezérigazgatója így fogalmazott: „Mozgalmas időszak van mögöttünk, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy eredményesen kezdte meg a Vantage Towers magyarországi működését. A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy világszínvonalú mobilhálózatot biztosítsunk az állampolgárok, a vállalkozások és a közintézmények számára. Ezt figyelembe véve támogatjuk a költséghatékony hálózatmegosztási konstrukciók elterjedését, hiszen az infokommunikációs iparág más szereplői és további iparágak közreműködői is igénybe vehetik passzív hálózati elemeinket. Erre építjük az üzleti modellünket is. Az így létrejövő magas minőségű, biztonságos hálózati infrastruktúra pedig biztosítja ügyfélközpontú digitális fejlesztéseinket, különös tekintettel az 5G technológiára épülő szolgáltatásokat.  Nagy köszönettel tartozom a kollégáimnak az elmúlt egy évben elért eredményekért. A távközlési és infokommunikációs piac több kiemelt szereplőjével sikerült együttműködésre lépnünk, ami nem csak vállalatunk, de az iparágunk fejlődése miatt is fontos” .

A vállalat a bázisállomások és telephelyek felállításakor kiemelt figyelmet fordít, hogy környezetbarát megoldásokat keressen az energiaellátásra, ezért a villamosenergia 100%-át megújuló forrásokból állítja elő, 2025-ig pedig a feleslegessé vált hálózati berendezések 100%-ának újrahasznosítását tűzte ki.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!