iphone
Kép: Apple Insider

Tudjuk, hogy az Apple szereti a saját hardvereket, a Qualcomm pedig közvetve megerősítette, hogy az iPhone 2023-ra kaphat házon belüli 5G modemet. 

A Qualcomm közvetve megerősítette, hogy az Apple 2023-ban házon belüli, egyedi 5G modemekre áll át az iPhone modellek többségénél. A vállalat a befektetői napon elárulta, hogy az Apple készülékekhez szánt modemek 2023-as szállítása mindössze 20 százalékra csúszik.

Az almás cég előszeretettel használkapun belüli hardvereket és a következő fejlesztése az első saját gyártású 5G modemek bevezetése lesz. A Qualcomm befektetői napjáig nem volt egyértelmű információ arra vonatkozóan, hogy az Apple mikor vezeti be ezeket az iPhone-okba. A vállalat pénzügyi igazgatója, Akash Palkhiwala közvetve elárulta, hogy az Apple első saját gyártású 5G modemjei 2023-ban jelennek meg az iPhone-okban, miközben a Qualcomm részesedése az Apple üzletágában mindössze 20 százalékra csúszik.

iphone
Kép: Apple

A cupertinoi vállalat politikáját jól mutatja, hogy a Macbookok esetében leváltotta az Intelt a saját hardverére, most pedig a Qualcommot szeretné leváltani az 5G modemek fő beszállítójaként, miután felvásárolta az Intel 5G modem üzletágát. A Qualcomm azonban számos 5G-vel kapcsolatos szabadalom tulajdonosa, így a két cég egy hatéves licencszerződésben állapodott meg (némi pereskedés után), ami azt jelenti, hogy a Qualcomm továbbra is kap jogdíjat minden egyes iPhone-ba épített Apple-modem után.

A jelenlegi iPhone 13-as sorozat a Qualcomm Snapdragon X60 modemeket használja, azonban a Snapdragon 888-ba integrált X60 modemekkel ellentétben ezek az A15 SoC-től különállóak. Ez valamivel magasabb energiafogyasztást jelent, amit az Apple képes volt ellensúlyozni az A15-öshöz hasonló, különösen hatékony SoC-jeivel. Az Apple egyedi modemje valószínűleg az Apple A17 SoC-be lesz integrálva, ami 2023-ban érkezne meg. Ez segítene abban, hogy az új SoC-vel felszerelt iPhone-ok akkumulátorának élettartama még jobb legyen, méghozzá a teljesen integrált csomaggal járó egyéb előnyökkel együtt, beleértve a jobb hőháztartást is.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!