Kép: Salon

Nagyon fel fog pörögni a bázisállomás piac az elkövetkezendő nyolc évben, úgyhogy ha valaki éppen nem tudja, mihez kezdjen magával, itt a lehetőség. 

Az alacsony késleltetésű, nagysebességű adatok iránti kereslet növekedése, az összekapcsolt eszközök megjelenése, valamint az 5G IoT ökoszisztéma és a kritikus kommunikációs szolgáltatások elfogadásának ugrásszerű növekedése hajtja leginkább a globális 5G bázisállomás piacot. A hálózati architektúra alapján a nem önálló 5G szegmens termelte eddig a legnagyobb részesedést 2020-ban. Az Allied Market Research által közzétett jelentés szerint a globális 5G bázisállomás-piac 2020-ban 8,16 milliárd dollárra volt becsülhető, ami 2030-ra várhatóan 190 milliárd dollárra nő. A jelentés mélyreható elemzést nyújt a legfőbb befektetési zsebekről, a leginkább nyerő stratégiákról, a hajtóerőkről és lehetőségekről, a piaci méretről és becslésekről, a versenyhelyzetről és a hullámzó trendekről.

Kép: Verizon

A növekedés mellett azonban szükségszerű megemlíteni azt is, hogy a hálózati sugárzással kapcsolatos kormányzati szabályozások számának növekedése bizonyos mértékig gátolja a fejlődést. Az intelligens infrastrukturális megoldások fejlődése azonban várhatóan jövedelmező lehetőségeket teremt az iparágban.

COVID-19 forgatókönyv

A mobil adatforgalmi megoldások iránti kereslet növekedése a járvány alatt világszerte pozitívan hatott a globális 5G bázisállomás piacra. Az otthonról történő munkavégzés hirtelen megnövekedett mennyisége kellően rásegített a növekedésre. Típus alapján 2020-ban a kis cellák szegmense képviselte a legnagyobb részesedést, amely a teljes piac közel kétharmadát jelentette. A makrocellák szegmense viszont a leggyorsabb, 40,2%-os átlagos éves növekedési ütemet mutat az előrejelzési időszakban. Hálózati architektúra alapján a nem önálló 5G szegmens termelte a legnagyobb részesedést tavaly, a globális piac több mint felét birtokolva. Az 5G standalone szegmens azonban az előrejelzések szerint 2021 és 2030 között a leggyorsabb, 39,8%-os átlagos éves növekedési ütemet jelez. Régiók alapján az ázsiai-csendes-óceáni piac volt tavaly a legerősebb, a globális piac több mint egyharmadát megszerezve. Ugyanez a régió 2030 végére a leggyorsabb, 41,0%-os átlagos éves növekedési ütemet mutathatja fel.

A globális 5G bázisállomás iparági jelentésben elemzett legfontosabb piaci szereplők közé tartozik a Cisco Systems Inc., a Huawei Technologies Co. Ltd., a Marvell, a NEC Corporation, a Qualcomm Incorporated, a Samsung, az Airspon Network Inc., a Telefonaktiebolaget LM Ericsson, a ZTE Corporation és a Nokia. Ezek a piaci szereplők számos stratégiát vetettek be, beleértve a partnerséget, a terjeszkedést, az együttműködést, a közös vállalatokat, hogy megerősítsék pozíciójukat az iparágban.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSGlobeNewsWire