Kép: GSMArena

A Redmi Note 11T-vel sebességi tesztet végeztek, de még csak laboratóriumi körülmények között, ráadásul konkrét eredményeket sem tudni. 

Habár Indiában rengeteg 5G-képes telefon érhető el, az országban még nincs az ötödik generációs technológiával működő kereskedelmi hálózat. A kormány még mindig csupán tervezi a spektrumárverést, amely majd meghatározza, hogy mely szolgáltatók milyen frekvenciákat használhatnak. Azonban sosem lehet elég korán elkezdeni annak a tesztelését, hogy a telefonok valóban működni fognak-e a következő generációs hálózatokkal. A Reliance Jio pontosan ezt tette a közelgő Redmi Note 11T 5G-vel. A szolgáltató és a telefongyártó a készüléket egy laboratóriumi tesztelés során különböző használati forgatókönyvekkel próbálta ki.

Kép: alan9187 – Pixabay

A telefon mindkét vállalat szerint “csillagászati eredményeket” ért el. A készülék hét 5G-sávot támogat majd: n1, n3, n5, n8, n28, n40 önálló (SA) üzemmódban, valamint n1, n3, n40, n78 nem önálló (NSA) üzemmódban. Az NSA üzemmód a meglévő 4G-infrastruktúrát használja ki, ami segít egyszerűsíteni az 5G bevezetését. Mi a helyzet magával a telefonnal? Várhatóan a vanília Redmi Note 11-re épül, ami azt jelenti, hogy az 5G-s képességeit a Dimensity 810 chipset (6 nm) fogja biztosítani. A telefon előlapján 6,6 hüvelykes, 90 Hz-es IPS LCD kijelzővel érkezik,  hátul 50 MP-es fő-, és 8 MP-es ultraszéles kamerával. A működést egy 5000 mAh-s akkumulátor biztosítja, amit akár 33 W-os gyorstöltéssel is vissza lehet hozni az életbe. Az Amazon India az a kiskereskedő, amely november 30-án (jövő hét kedden) segít a Redmi Note 11T 5G bevezetésében.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSGSMArena