telenor
Kép: PC Fórum

A Telenor nem feltétlen tartozik azon cégek közé, amelyek látványosan hirdetnék 5G-s eredményeiket, ám ez nem jelenti azt, hogy nem is tesz semmit. 

Érdemes már az elején megjegyezni, hogy a Telenor a publikus hálózati tesztek terén elsőként jegyezheti magát hazánkban, tehát az alapok adottak voltak. Ugyanakkor a Vodafone Magyarország és a Magyar Telekom is gyorsabb tempóban hajtotta végre fejlesztéseit. De senki nem azért vásárol 35,6 milliárd forintért frekvenciákat, hogy aztán azok parlagon heverjenek. Éppen ezért a cég tavaly és idén nagy összegeket fordított arra, hogy beérje vetélytársait, ami 92,5 milliárd forintot jelent. Többek között ennek köszönhető, hogy mostanra 200-nál is több bázisállomással rendelkezik, ez pedig annyit tesz, hogy beérte az előbb említett másik két vállalatot.

telenor
Kép: hwsw

A kereskedelmi 5G első hullámában Győr és Törökbálint bizonyos részei kaptak az ötödik generációs technológiából. Ám eközben a Balaton környékén is folytak a munkálatok, így hamarosan Balatonföldváron, Balatonfüreden, Siófokon, Révfülöpön, Keszthelyen, Zamárdiban, Szántódón, Almádiban, Fűzfőn, Bogláron, Lellén, Fonyódon is elkezdődött a hálózatfejlesztés. Érdekesség, hogy a Telenor szerint ügyfelei ki is használják az 5G-s lehetőségeket, hiszen idén októberben 35 000 GB-nyi forgalmat bonyolítottak. A cég az 5G-re nem szabott külön tarifacsomagot, így aki lefedett területen jár, és van 5G-képes készüléke, vidáman használhatja azt. Természetesen a szolgáltató nem csupán biztosítja az 5G-t, hanem hozzá illő készülékeket is kínál.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!