Az 5G-s, járművekbe való modemen felül infotainment rendszerbe való chipet is mutatott a Samsung. 

Az új autók lassan már az okostelefonokkal versenyeznek: egyre erősebb és egyre inkább mobilnetre kötött számítástechnikai eszközök is egyben (és így persze évről-évre látványosan elavulnak majd…). A trendek felgyorsítása érdekében a Samsung bemutatott egy 5G-s, 5,1 Gbps-os letöltési sebességre képes modemet, kifejezetten autókba.

Az Exynos Auto T5123 az első 5G modem speciálisan autókhoz, és már sorozatgyártják. A chip alapvetően a navigációt is segíti, így igazából két lapkát vált ki egyszerre.

Az Exynos Auto V7 chip pedig az infotainment rendszerek szívét adja, közép- és felsőkategóriás autókban. 32 GB RAM is társulhat hozzá, 11-magos GPU-val. A chip négy kijelzőt is támogat, így a hátsó utasok is élvezhetnék a rendszereket, három különböző audiostreammel. Még NPU is van a chipben, az AI-appokhoz. Persze a hang, a beszéd, a gesztus és az arc felismerése is támogatott, így pedig a sofőr is megfigyelhető. A chip egyszerre 12 kamera képét is kezeli. A Volkswagen már bejelentkezett a lapkáért.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!