Kép: South China Morning Post

A szokásos egészségügyi dolgok mellett még azt is felhozták érvnek az oszlop kapcsán, hogy értéktelenednek miatta a környékbeli ingatlanok.

Cross Creek lakói nem igazán örültek a Verizon oszlopállítási terveinek, ezért felhívták a Lisa McClain kongresszusi képviselőt, hogy kifejezzék aggodalmukat a történések miatt. Szerencséjükre McClain asszony komolyan veszi a választók képviseletét, és felvette a kapcsolatot a távközlési szolgáltatóval, azt kérve, hogy az vizsgálja felül a létesítési elképzeléseit. Ezt megelőzően október 27-én Matt Elwart, az Anthony Drive lakója a kuratórium elé terjesztette az 5G közműpóznával kapcsolatos aggályait, és átadta a tisztviselőknek a több mint 150 lakos által aláírt petíciót az oszlop elhelyezése ellen.

Elwart egészségügyi és környezetvédelmi aggályokra, valamint a házak értékének csökkenésére hivatkozott. Peter J. Lucido III kurátor elmondta, hogy hallotta a lakosok aggodalmait a kérdéssel kapcsolatban, és felvette a kapcsolatot más kormányzati tisztviselőkkel, valamint a Trileaf Company-val és a Verizonnal. Lucido elmondta, hogy a Trileaf a Verizonhoz irányította, akik egy formanyomtatványos levéllel válaszoltak.

Kép: Verizon

Frank Viviano felügyelő azt mondta, ő is több szinten együttműködik más kormányzati tisztviselőkkel, és a sűrűn felbukkanó akadályok ellenére kitart. Elwart november 10-én négy másik környékbeli lakossal együtt újra megkereste a testületet, és mindannyian azt kérték, hogy a település segítsen megakadályozni, hogy az 5G oszlop az alövezetben legyen.

Azt egyébként nem lehet mondani, hogy a Verizon nem kérdezte meg a várost, hiszen volt lehetőség kifogást emelni, bár ez nem általános jellegű aggályokra vonatkozott. Sokkal inkább arra, hogy ha esetleg történelmi jelentőségű területen terveznék a telepítést, akkor az ellen tiltakozni lehet. Végül a képviselőasszony közbenjárásának köszönhetően a lakosok számára megnyugtatóan zárult az ügy, ám azzal mégis tisztában kell lenniük, hogy ilyen vagy olyan formában, de hozzájuk is be fog gyűrűzni az ötödik generációs technológia.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!