Kép: Apple (illusztráció)

A J.P. Morgan elemzői szerint akár egymilliárdnál is több androidos felhasználó térhet át az Apple oldalára, ha megjelenik az iPhone 5G SE. 

Az Apple várhatóan 2022 elején dobja piacra iPhone SE 5G névre hallgató telefonját, ami lehetővé teszi a cég számára, hogy megcélozza a középkategóriás okostelefonok piacát, amelyet olyan riválisok uralnak, mint a Samsung és a Huawei. Az elemzők szerint a megjelenő modell közel 1,4 milliárd alsó- és középkategóriás androidos telefont és mintegy 300 millió régebbi iPhone-modell felhasználót csábíthat vásárlásra. Samik Chatterjee elemző szerint az Apple nem iPhone-okra vonatkozó trade-in programja bevallottan nem olyan vonzó, mint az iPhone trade-in, ennek ellenére az 5G iPhone SE átlagos induló ársávja 269-399 dollár lehet, ami még mindig nagyon versenyképes.

iphone
Kép: Apple Insider (illusztráció)

A jelenlegi SE 399 dollártól indul, szemben a 13 Pro 999 dolláros árával. Az iPhone 13 termékcsalád és az új iPad-ek szeptemberi bevezetése óta az Apple igyekszik lépést tartani a globális chiphiánnyal és az ellátási lánc zavarokkal. Eközben az almás cég részvényei folytatják menetelésüket, és a vállalat egyre közelebb kerül a 3 billió dolláros piaci kapitalizációhoz. Egy külön jegyzetben a J.P.Morgan megemlíti, hogy a fogyasztói kereslet a nagyobb fejlesztések, például az 5G modellek iránt várhatóan továbbra is erős marad, valamint a kínálat szempontjából is prioritást élvez, még akkor is, ha a legtöbb hardvertermék, köztük az okostelefonok, a tévék és a PC-k esetében csökken. A brókercég 30 millió darabra emelte a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó becslését az iPhone SE eladásaira vonatkozóan, az éves iPhone-szállítási várakozásokat pedig 250 millió darabra, tehát 10 millióval magasabbra, mint egy évvel korábban.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!