Kép: Bureau Veritas

Van abban valami különös báj, hogy pontosan azok az ékszerek károsítják az egészséget, amelyek az 5G veszélyes hullámai ellen védenének.

Mint oly sokszor már eddig, most is kiderült, hogy az egészségüket akár okkal, akár ok nélkül féltő embereket nagyon könnyű megtéveszteni. Jelen esetben arról van szó, hogy léteznek az 5G ellen “védő” ékszerek, ám ezekkel akad egy apróbb probléma. A holland nukleáris hatóság közölte azokkal, akik “anti-5G” medálokat viselnek, hogy nyakláncaik veszélyesen radioaktívak. Az ANSV nevű, nukleáris biztonsággal és sugárvédelemmel foglalkozó hatóság szerint a “kvantummedálok”, és más, “negatív ionokat” tartalmazó ékszerek viselői jobban tennék, ha sürgősen megszabadulnának ezektől. Mégpedig azért, mert az elvileg viselőjét védeni hivatott csecsebecsék ionizáló sugárzást bocsátanak ki.

Kép: The New York TImes

Az általuk jelentett potenciális egészségügyi kockázat miatt ezeket a radioaktív anyagokat tartalmazó fogyasztási cikkeket a törvény tiltja. Az ionizáló sugárzás károsíthatja a szöveteket és a DNS-t, és például bőrpírt okozhat. Habár az ékszerek csak alacsony sugárzási szintet jelentenek, huzamosabb ideig történő viseletük olyan mennyiséget jelent, ami meghaladja a holland határértékeket a bőrre vonatkozóan. Miközben sok ország azon dolgozik, hogy minél hamarabb beindítsa az ötödik generációs infrastruktúráját, egyre több csoport jelenik meg, ami hangosan tiltakozik ez ellen. Sokan mosták össze a koronavírust és az 5G-t is, bár nehéz eligazodni a konteók között, hiszen akad, ami szerint az oltás juttatja belénk a chipet, amit az 5G aktivál, de olyan is van, miszerint Bill Gates áll mindennek a hátterében.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!