Ezúttal állítólag kizárólag 5G-s kiadásban jön az új modell, jelen esetben a Galaxy A53 5G. Azonban nem minden régióban ugyanazzal a chippel jelenik majd meg. 

A Samsung sok éve úgy dobja piacra a prémium mobiljait, hogy egyes régiókban nem Exynos, hanem Snapdragon chipet használnak ugyanazon modellek. Nem mindig állandó, hogy mely régiókba milyen lapka jut. A jelek szerint a Samsung már a középkategóriában is beveti ezt a stratégiát.

A szivárgások szerint a Galaxy A51, A52 és A52s után érkező Galaxy A53 szintén a legkeresettebb középkategóriás készüléke lehet a gyártónak, és két verzió létezik majd belőle. Ezúttal viszont nem 4G-s és 5G-s változatokról van szó, ugyanis kizárólag 5G-s készül a Galaxy A53-ból a jól értesült források szerint.

A két verzió között a különbség az lesz, hogy az egyikbe Exynos chip jut, a másikba feltehetően Snapdragon lapka. Ezzel kapcsolatban már több modellszám is kiszivárgott (Európában az SM-A536B jön majd).

A tippek szerint mindennek az oka a chiphiány, a Samsung igyekszik minél több lapkát szerezni a slágermodellekhez. A Galaxy A53 várhatóan márciusban debütál majd, feltehetően a Galaxy A33 és a Galaxy A73 mellett.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

Fotó: OnLeaks