Kép: Daniel Harvey Gonzalez / Getty Images

A számtalan 5G-vel kapcsolatos eszement teóriák egyike, hogy aki be van oltva, az fel fog robbanni, ami különösen röhejes összeesküvés elmélet az elmúlt napok történéseit figyelembe véve. 

A legújabb összeesküvés elmélet, hogy az 5G miatt az emberek “spontán öngyulladást” szenvednek a különböző országokban, amikor a mobilhálózat “felpörög” vagy “elindul”. A konteó szerint ennek az Amerikai Egyesült Államokban is meg kellett volna történnie, méghozzá nagyon hamar. Egészen pontosan 2022. január 5-én, tehát tegnap, hiszen a korábbi információk szerint ekkor kellett volna bekapcsolni az 5G-t a tengerentúlon.

Érdekes módon az 5G valóban a hírek egyik fő témája volt ezen a héten. A nagy vezeték nélküli szolgáltatók, például az AT&T és a Verizon bejelentették, hogy elhalasztják az új 5G szolgáltatás országszerte történő bevezetését, mivel aggályok merültek fel, hogy az esetleg zavarhatja a repülőgépek rendszereit. A halasztás elég jelentős, és egy régóta fennálló problémát érint, amely a vezeték nélküli szolgáltatól és a légiközlekedési iparág között áll fenn az 5G-vel kapcsolatban. Nos, úgy tűnik, valaki jobb, ha tudatja az összeesküvés-elméletek híveivel, hogy az 5G új bevezetési dátuma január 19-e.

Ettől függetlenül az egész egy marhaság, hiszen az emberek nem az 5G miatt fognak hirtelen felrobbanni.Helyesebben az emberek egyáltalán nem robbannak fel hirtelen, hogy teljesen világos legyen. Ugyanakkor magát az 5G-t is már évek óta használjuk, tehát nem hirtelen indul be. Senki sem fog odamenni egy hatalmas karhoz, és nyomja fel ütközésig, hogy “na, akkor hadd szóljon!”.

Akkor mégis mi folyik itt?

A Facebookon, a TikTok-on és a Telegramon olyan videók terjednek, amelyeken valóban emberek tömegei veszik körül azokat a személyeket, akik hirtelen összeesnek, miközben füst száll az arcukból. Ezeket a videókat bizonyítékként használják arra, hogy ez valóban megtörténik. Tény, hogy a videók valódiak és meglehetősen nyugtalanítóak. Azonban senki sem gyullad meg spontán. Ezek az anyagok még 2019-ből származnak, és azt ábrázolják, ahogy az iraki tüntetőket közelről lövik “nem halálos” könnygázlövedékekkel. Nem meglepő módon, amikor a rendőrség közelről lövi ezeket, akkor valóban eléggé halálossá válnak, és valóban beleállhatnak valakinek a fejébe, létrehozva ezt a kamerával rögzített, nyugtalanító képet.

Kép: a szöveg szerint izraeli oltott emberek feje robbant fel az 5G bekapcsolása után. Forrás: Mashable

Mint a legtöbb modern összeesküvés-elméletben, a COVID-19 is fontos szereplő. Amikor ez a legújabb 5G-összeesküvés felbukkan az interneten, általában van egy olyan elem, hogy az 5G ezen aljas hatásai az oltottakkal történnek. Sajnos a világjárvány kezdete óta az 5G és a koronavírus eléggé elválaszthatatlanok lettek az összeesküvés elméletek világában. Olyannyira, hogy emberek 5G-tornyokat gyújtanak fel, és a telepítést végző szakembereket zaklatják. Ettől függetlenül a prózai valóság az, hogy a járvány és az ötödik generációs technológia között az égvilágon semmiféle kapcsolat sincs.

A fenti tweet a szokásos mantrát sulykolja, miszerint az emberek elől direkt titkolják az igazságot, és a közösségi oldalak, valamint a YouTube is azonnal töröl minden olyan anyagot, ami azt mutatja, hogy az emberek felgyulladnak.

Egy másik közös elem ezekben a legújabb 5G-összeesküvés elméletekben az, hogy az elitnek és háttérhatalomnak pontos információja van arról, hogy mindez január 5-én fog bekövetkezni (helyesebben kellett volna megtörténnie). Ezt az elméletet többek között azzal támasztják alá, hogy egyes mozijegyes weboldalak nem engedik, január 6-ra szóló jegyvásárlásokat. Néhány mozi azonban közbelépett, és elmagyarázta, hogy ez teljesen normális, mivel az új filmek pénteken kerülnek a mozikba, és az ebből következő menetrendváltozások még nem kerültek bevezetésre.

Már megint Donald Trump

Természetesen a Trump-párti QAnon hívei is bekapcsolódtak, és megpróbálnak értelmet találni az e heti legújabb filmbemutatónak, a 355-nek, amelyben Jessica Chastain, Lupita Nyong’o és Penelope Cruz szerepel. Az összeesküvés szerint ez az egyetlen film, amit jelenleg a mozikban játszanak, így az összeesküvés-elméletek hívei próbálnak valami nagyobb magyarázatot megfogalmazni erre. Pedig incs itt semmilyen mélyebb jelentés. Néhány mozi listája egyszerűen nem volt frissítve abban az időpontban, amikor ezek a személyek felmentek az adott filmszínház honlapjára. A 355 csak egy akciófilm, amit ezen a héten mutatnak be.

Donald Trump volt elnök is tervezett egy sajtótájékoztatót január 6-ra, ami további találgatásokat eredményezett ezekben a közösségekben azzal kapcsolatban, hogy mi történik ezen a héten. A volt elnök azonban még kedd este lemondta tervezett konferenciáját.

Tegyük hozzá, idehaza is rengetegen gondolják azt, hogy ők az egyetlen igazság tudói, és hol fellengzősen, nagyképűen, hol egészen agresszíven zaklatják azokat, akik szerint a COVID 19 egy betegség, ami ellen a vakcina ad megfelelő védettséget. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes oltástagadó környezetében van olyan személy, aki sürgősségin dolgozik, és látja, hogy mennyivel több oltott hal meg.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!