xiaomi
Kép: S K - Pixabay

Ami nem azt jelenti, hogy eltűnt belőle a vagyon, hanem azt, hogy 3 milliárd dollárt borítanak az 5G spektrummal kapcsolatos befektetésekbe. 

A T-Mobile hétfőn jelentette be, hogy közel 3 milliárd dollárt fektet be a középsávos 3,45 GHz-es spektrumba, amely kiegészíti a 210 millió amerikait lefedő Ultra Capacity 5G-jét. A terv az, hogy az Ultra Capacity 5G-vel idén már 260 millió embert fedjenek le, 2023 végére elérve a 300 milliót. A T-Mobile az Auction 110 nevű árverésen elnyert új spektruma “átlagosan 21 MHz középsávos spektrumból” áll a 3,45 GHz-es sávban – tehát úgy tűnik, hogy nem érintett a C-sávot érintő, az FAA-val kapcsolatos aggályokban. Tehát a vállalat jól döntött, amikor kihagyta a milliméterhullámú 5G-t, és inkább az alacsony és középsávú kiépítésre koncentrált. A T-Mobile alacsony sávú, 600 MHz-es és a középsávú 2,5 GHz-es sávjával kombinálva a szolgáltatónak bőven lesz 5G-s spektruma.

Kép: CNN

Ez főleg a két konkurens miatt fontos, hiszen a Verizon és az AT&T unalomig ismételt írásokkal azzal került a címlapokra a múlt hónapban, hogy az üzembe helyezésre szánt C-sávú 5G-hálózatok élesítései megszakadtak. Mégpedig azért, mert mind az amerikai légitársaságok, mind az FAA aggódott a repülőgépek magasságmérő műszereinek zavarása miatt, ami kritikus a rossz látási viszonyok között történő leszállások során. Ezeket az aggályokat azóta a szolgáltatók, a kulcsfontosságú repülőterek, a légitársaságok és az FAA közötti aktív kommunikációval sikerült megoldani. A 107. árverésen a hálózatüzemeltetőknek eladott C-sávú spektrum 14 frekvenciablokkból állt a 3,7 és 3,98 GHz közötti sávokban.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSGSMArena