Kép: The Nevada Independent

Az NTT Ltd. a világ egyik vezető technológiai szolgáltatója, és az 5G magánhálózata most egy bányába bizonyíthatja tudását. 

Az NTT Ltd. bejelentette, hogy együttműködik az Albemarle Corporationnel, a lítium, bróm és finomító katalizátorok területén vezető pozícióval rendelkező speciális vegyipari vállalattal, hogy kísérleti LTE/5G és Wi-Fi magánhálózatot telepítsen az Albemarle Kings Mountainban (Észak-Karolina) található lítiumbányájában. Az Albemarle három kontinensen üzemeltet bányászati és gyártási létesítményeket, és olyan hálózatra volt szüksége, amely lehetővé teszi, hogy globális mérnökei távoli helyszíni felmérések céljából összekapcsolódhassanak a technikusokkal. Korábban a Covid-19 utazási korlátozások miatt a mérnökök nehezen tudtak ellátogatni az Albemarle telephelyeire, ami jelentősen befolyásolta a döntéshozatali folyamatot és az időzítést.

Kép: Az Albemarle chilei komplexuma – Electrive

A privát LTE/5G használata lehetővé teszi a cég számára, hogy javítsa a hibrid munkafolyamatát, és csökkentse a működéshez szükséges globális utazások számát. Emellett további felhasználási eseteket is vizsgál a vezeték nélküli hálózat kiaknázására a gyártási helyszíneken. A privát hálózat fokozott biztonságot, magas technológiai teljesítményt és lefedettséget biztosít a szervezet számára az IoT-eszközök használatához. Az NTT szorosan együttműködött a gyártóval annak érdekében, hogy a helyszíntől vagy a felhasználási esettől függően meghatározza a kapcsolódás legjobb felhasználási módját, mindig a lehető legjobb lefedettséget lehetővé téve. A Kings Mountain-i kísérleti projektet követően az Albemarle azt tervezi, hogy a hálózatot további helyszínekre is kiterjeszti.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!