Kép: The Nation New

Merész dolog Nothing (Semmi) névvel céget alapítani, hogy az ember így törjön be a mobilpiacra, de ha megismerjük a hátterét, máris másként látjuk. 

Létezik egy 32 éves, Carl Pei nevű fickó akinek az önéletrajzában szerepel egy olyan sor, hogy a kínai OnePlus Technology okostelefon-gyártó társalapítója. Nos, ez a figura nagynevű befektetőket szerzett új, londoni székhelyű, Nothing nevű cégéhez. A hírek szerint a startup – amelynek társalapítója és vezetője a 32 éves Pei – több mint 200 millió dolláros finanszírozást biztosított a sokat emlegetett, Phone (1) névre keresztelt debütáló okostelefonjának piacra dobásához, ami várhatóan a jövő hónapban kerül forgalomba.

Kép: Techadvisor

A hírek szerint a semmi támogatói között van az Alphabet kockázati tőke részlege, az Apple korábbi tervezője, Tony Fadell és az EQT Ventures is. A Phone (1) egyik fő dizájnjellemzője az átlátszó ház, amely felfedi a készülék elektronikus belsejét (lásd fenti kép). Az eszközt az Android-alapú Nothing OS hajtja, és a Qualcomm Snapdragon platformja működteti.

Belebukik vagy nem bukik bele? 

Egy Essential nevű startupnak volt már hasonló próbálkozása, Amit Andy Rubin vezetett, de az elbukott. Pei szerint azonban vele ez nem fordulhat elő, mivel sokkal jobban felkészült. Leginkább azért, mert egy nagyon hardverközpontú háttérrel rendelkezik, míg Rubin szoftverközpontú volt. Ugyanakkor azt elismeri, hogy nálam hitelesebb emberek is próbálkoztak és elbuktak, mert nagyon alábecsülték ennek az iparágnak a komplexitását. Hozzátette, hogy a mai okostelefon-dizájnok szoros hasonlósága miatt az emberek valami újra vágynak. Fontos tudni, hogy a Nothing már mutatott egy elég komoly lendületet, mivel a múlt hónapban a vállalat kiskereskedelmi forgalmazási megállapodást kötött az O2 UK-val és a Telekom Deutschlanddal, sőt, az előbbivel kizárólagos alapon. Pei azt is elmondta, hogy amikor a Nothingot alapították, az volt a szándékuk, hogy visszahozzák azt az izgalmat, amelyet egykor a technológia iránt éreztek. Most pedig a vezető távközlési és kiskereskedelmi vállalatokkal egyesítve erőiket alig várják, hogy együtt rázzák fel az okostelefonok piacát.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!