qulacomm
Kép: Ars Technica

Valaki azt találta mondani, hogy a 2023-as iPhone modellek a Qualcomm 5G modemjeit fogják használni, erre a részvények 3 százalékot emelkedtek. 

A Qualcomm részvényei több mint 3%-kal emelkedtek kedden, miután egy neves elemző szerint az Apple valószínűleg a vállalat 5G modemjeit fogja használni a 2023-as iPhone-okban, ahelyett, hogy a saját fejlesztésű technológiára támaszkodna. Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője egy tweetben azt írta, hogy legfrissebb felmérése szerint az Apple saját iPhone 5G modemchip-fejlesztése kudarcot vallhatott, így a Qualcomm marad a 2023-as új iPhone-ok 5G chipjeinek kizárólagos beszállítója, 100%-os beszállítói részesedéssel. Az Apple még 2019-ben megvásárolta az Intel modemüzletágát, ami olyan spekulációkat eredményezett, hogy már jövőre saját fejlesztésű alkatrészeket tervez használni, de elképzelhető, hogy ez nem így lesz.

qualcomm
Kép: Qualcomm

Kuo egyébként arról ismert, hogy az Apple ellátási láncának egyes részeiről tudósít, és a termékek bejelentése előtt pontos előrejelzéseket készít a beszállítókról, tehát akár még igaza is lehet. A Qualcommról pedig azt érdemes tudni, hogy jelenleg azon van, hogy a chipüzletágát diverzifikálja, így a mobiltelefonok után az autós félvezetők és az alacsony fogyasztású alkalmazások felé is nyitna. Az Apple-lel pedig régóta partnerek, de a kapcsolatuk vitatott is volt. Az Apple egymilliárd dollárra perelte a Qualcommot az Egyesült Államokban, mielőtt a vállalatok 2019-ben egyezséget kötöttek, amely egy hatéves szabadalmi licencmegállapodást és az alkatrészek használatára vonatkozó megállapodást tartalmazott. A munkamegállapodás szerint a Qualcomm 2024-ig szállítja az Apple-nek az iPhone-okba szánt modemeket, de nem az összeset. A keddi emelkedés ellenére a Qualcomm részvényei idén több mint 29%-ot estek, és a technológiai piac többi részével együtt zuhantak.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!