spacex
Kép: Tesmanian

A SpaceX elkezdett küzdeni a 12 GHz-es sávért, mert szerinte ha ugyanezt a frekvenciát kezdik el használni a szolgáltatók, annak csúnya vége lehet. 

A SpaceX minden erejével azon van, hogy megakadályozza a Dish és más szolgáltatók számára, hogy ugyanazokat a  rádiófrekvenciákat használják, mint az űrből “internetező” Starlink műholdjai. David Goldman, a vállalat műholdpolitikáért felelős vezető igazgatója szerint így a sáv lényegében használhatatlanná válna. Ez pedig az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás halálát jelentené. A Dish azt reméli, hogy a spektrumot új 5G-hálózatának kiépítésére használhatja, és azzal érvelt, hogy a kiépítés a fogyasztói internet-hozzáférés szempontjából is előnyös lenne. A SpaceX aggodalmai még 2021 januárjában kezdődtek, amikor az FCC megnyitotta a 12 GHz-es sáv más, a jelenlegi képességeken túli felhasználásának lehetőségét. Nemrégiben pedig világossá tette, hogy nem szeretné, ha az FCC megnyitná a 12GHz-es sávot az 5G előtt.

spacex
Kép: Science Times

Azzal érvelt, hogy a 12GHz 5G használatának engedélyezése a sávra támaszkodó Starlink-felhasználók számára az esetek 77 százalékában káros interferenciát, valamint az esetek 74 százalékában a szolgáltatás teljes kiesését okozná. A vállalat egy e-mailt is kiküldött a Starlink-felhasználóknak, amelyben arra biztatta őket, hogy küldjenek üzeneteket az FCC-nek és az illetékes törvényhozóknak, és sürgessék őket, hogy ne változtassanak a 12 GHz-es sávban. Ennek hatására állítólag körülbelül 100 000 ember küldött üzenetet, ami a vállalat olvasatában azt jelenti. hogy a közvélemény Dish iránti támogatása meglehetősen alacsony. A SpaceX szerint mindez azért van, mert a rájuk veszélyes cégek valójában nem is kínálnak érdemi szolgáltatást. Ez mindössze egy spektrumspekulációs játék, és egyáltalán nem a szolgáltatásról szól. Sokkal inkább arról, hogy új spektrumjogokkal tömjék meg a zsebüket azoknak az embereknek a kárára, akik jelenleg használják a sávot.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!