Egyesült Királyság
Kép: Edd Allen, Pixabay

A RootMetrics felmérése alátámasztja azt a – egyébként teljesen egyértelmű – dolgot, hogy a szolgáltatók versenye a felhasználóknak jó. 

A RootMetrics legfrissebb brit mobil teljesítményértékeléséből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban a legjobb 5G biztosításáért folytatott szoros verseny a mobilos felhasználói élményt növeli. A jelentés szerint a főbb brit hálózatüzemeltetők közötti esetleges 5G-teljesítménykülönbség annál inkább csökken, minél inkább terjed az ötödik generációs technológia. Az idei év első felében mind a négy nagy 100 Mbps feletti 5G medián letöltési sebességet ért el a vizsgált 16 városban döntő többségében.

Kép: Earth

A percentilis sebességek tekintetében az EE vezet, ugyanakkor az 5G medián letöltési sebességek terén a Three a legjobb a maga közel 200 Mbps-os sebességével, ami valamivel magasabb, mint az EE 150 Mbps-os értéke. A Three 5G elérhetőségi eredményei hasonlóak voltak az EE-éhez, mivel országos szinten mindkét hálózat közel 50%-os 5G elérhetőséget nyújt. A Virgin Media, az O2 és a Vodafone esetében ez az arány 35% körüli volt. Mindezek mellett a RootMetrics a fogyasztói mobilélményt is értékelte az összes hálózati technológiára (5G, 4G LTE és bármely szub-4G technológia) kiterjedően, több mint 600 000 tesztet végezve az Egyesült Királyság egész területén. Így a következők derültek ki:

– Az EE az első félévben továbbra is vezető helyen állt az Egyesült Királyság egészére kiterjedő, országos és nagyvárosi tesztelésben. A szolgáltató mind a hét, az egész Egyesült Királyságra kiterjedő vizsgálati kategóriát megnyerte.
– Az országspecifikus kategóriákban az EE mind a négy brit országban a leggyorsabb összesített átlagos letöltési sebességet produkálta.
– A 16 nagyvárosi területen az EE nyerte a legtöbb RootScore-díjat (112 lehetőségből összesen 111 díj), de általában véve mind a négy szolgáltató jól teljesített, különösen az 5G terén. Míg az összes hálózat több városban is javulást mutatott az 5G elérhetőség és sebesség tekintetében, a Three és a Vodafone kiemelkedett a gyorsabb 5G sebességek és a nagyobb elérhetőség biztosításával.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!