Magyarország
Kép: Bumm.sk

Magyarország nem nevezhető az 5G-s technológiák elkötelezett használójának, de az Ericsson és a Vodafon igyekszik változtatni ezen.

Az Ericsson és a Vodafone új, preemptív támogatási szolgáltatást indított a privát 5G hálózatok számára, amely mesterséges intelligenciát (AI) és gépi tanulást (ML) használ.És mindennek a helyszíne Magyarország, azon belül is a Foxconn komáromi gyára, ahol a hatékony működést biztosítanák így. A két partner közösen alkotta meg a Service Continuity for private networks megoldást, amely egy olyan egyedülálló támogatási szolgáltatás az 5G hálózatokhoz, amely a Vodafone vállalati ügyfeleinek, például a Foxconn-nak, a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártójának és technológiai megoldásokat nyújtó vállalatának igényeihez igazítható.

A Foxconn nem fix 5G-alapú tesztautókra támaszkodik, amelyeken az újonnan gyártott PC-ket tesztelik a csomagolás előtt a magyarországi üzemükben. Az Ericsson magánhálózatai felváltják a hagyományos vezetékes gyári hálózatokat, rugalmas, biztonságos és vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséget kínálva az olyan vállalatoknak, mint a Foxconn, amely átalakítja az alapvető, üzletileg kritikus műveleteket.

Kép: Capacity Media

Az intelligens, megelőző szolgáltatásfolytonossági megoldás biztosítja a rugalmasságot és a zavartalan működést a hálózat üzembe helyezését követően. A Foxconnhoz hasonló gyártási környezetben a hálózati kiesések leállíthatják a termelést, a megoldás pedig az ilyen kockázatok proaktív felismerésével és elhárításával csökkenti a költséges leállások kockázatát. Dobó Mátyás, a Vodafone üzleti igazgatója szerint: “Nagyon tudatában vagyunk a Foxconn Vodafone-ba vetett bizalmának, és az Ericssonnal közösen dolgoztunk azon, hogy létrehozzuk ezt az egyedülálló műszaki segítségnyújtási ajánlatot a vállalatok számára, hogy biztosítsuk a magánhálózatok nem tervezett megszakításoktól mentes működését.”

A magánhálózatok számára kínált, mesterséges intelligenciára és ML-re épülő szolgáltatásfolytonosság előre érzékeli, ha valami a teljesítmény romlásához vezethet. A Vodafone ezután helyben, az Ericsson központi csapatával közösen korrekciós intézkedéseket tesz az ilyen esetek elhárítására, így biztosítva a hagyományos távközlési hálózatoknál jobb üzemidőt.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!