India
Kép: Foreign Policy

Az Ookla felmérése szerint a felhasználók 89 százaléka tervezi, hogy átáll 5G-re. Mondjuk nem itt, hanem Indiában, de oda se neki. 

Az okostelefon-felhasználók 89 százaléka tervezi az 5G-re való frissítést, ebből 48 százalék a következő generációs hálózatra való átállást, amint az elérhetővé válik a területükön. Tennék ezt még akkor is, ha ez szolgáltatóváltást jelent, derül ki a seattle-i székhelyű Ookla hálózati szolgáltató felméréséből. A vállalat által megkérdezett felhasználók ötöde mondta azt, hogy megvárja, amíg szolgáltatója 5G-hálózatra frissít, míg a válaszadók 14%-a az 5G-képes okostelefonra történő frissítés után kívánja igénybe venni a szolgáltatásokat. A felmérés mintája 2000, 18 éves vagy annál idősebb okostelefon-felhasználóra terjedt ki India városi és vidéki területein.

India
Kép: Igor Ovsjannjkov – Pixabay

Az 5G kiváló internetsebességével a válaszadók 70%-a növelné a videóstreaming-fogyasztását, míg 68%-uk azt mondta, hogy a játékok területén is szívesen látná a lehetőségek növekedését. A megkérdezettek 42%-a gyorsabb sebességet szeretne, míg 24%-uk megbízhatóbb kapcsolatot. A felhasználók 21 százaléka azt mondta, hogy jobb beltéri lefedettséget szeretne. Érdekes módon mindössze 10% mondta, hogy a jobb kültéri lefedettség miatt fog frissíteni. Az Ookla szerint az általuk megkérdezett válaszadók mintegy fele már rendelkezik 5G-képes okostelefonnal, ami a szolgáltatók számára egy olyan meglévő ügyfélkört jelent, amelyet már az első naptól kezdve megcélozhatnak. A felmérés által kiemelt egyik fő ok, amiért az ellenkezők nem frissítenek az 5G-re, az 5G-szolgáltatások vélt költsége. Ők azért nem tervezik a frissítést, mert úgy gondolják, az 5G tarifa költségei túl drágák lennének, míg a frissíteni kívánó felhasználók 24%-a az 5G-vel kapcsolatos ismeretek hiányát jelölte meg problémaként. Az említett felhasználói kör 23%-ának nincs 5G-s okostelefonja.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!