együttműködés
Kép: ComputerHoy

Igaz, még az 5G sem foglalta el a világot, de nem lehet elég korán kezdeni a 6G-s munkálkodást, amiben európai és tengerentúli együttműködés várható. 

Az ATIS Next G Alliance és a 6G Smart Networks and Services Industry Association (6G-IA) ma bejelentették, hogy egyetértési nyilatkozatot írtak alá a 6G kommunikációs rendszerek és hálózatok területén végzett közös munka kapcsán. Az együttműködés kiterjed a közös tevékenységekben való kooperációra, beleértve a 6G-vel kapcsolatos workshopokat, szemináriumokat, webináriumokat és kísérleteket. Az Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) által indított Next G Alliance egy olyan kezdeményezés, amelynek célja, hogy a következő évtizedben a magánszektor által irányított erőfeszítések révén – kezdetben a 6G-re összpontosítva – előmozdítsa Észak-Amerika vezeték nélküli technológiai vezető szerepét.

Kép: Fossbytes

A szövetség alkalmazások, Green G, nemzeti 6G-útiterv, társadalmi és gazdasági igények, spektrum és technológia munkacsoportjainak erőfeszítései megalapozzák Észak-Amerika vezető szerepét a 6G-ben és azon túl. A 6G-IA az európai ipar és kutatás hangja a következő generációs hálózatok és szolgáltatások terén. Független nemzetközi nonprofit szövetség, amelynek igazgatótanácsát a tagok választják. A 6G-IA számos tevékenységet folytat, többek között az 5G-n túli (B5G) és 6G kutatásokat, szabványosítás előtti tevékenységeket, szakpolitikai és szabályozási kérdéseket, 5G és 6G frekvencia koncepciókat, nemzetközi együttműködést, valamint a vertikális szereplők bevonását a B5G és 6G ipari felhasználási esetek kialakításába. A két szervezet közötti egyetértési nyilatkozatot Susan Miller, az ATIS elnök-vezérigazgatója és Dr. Colin Willcock, a 6G-IA igazgatótanácsának elnöke írta alá.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!