Kép: Salon

A GlobalData adatai szerint hatalmas ugrás történt fél év alatt az ötödik generációs technológiához kapcsolódó álláshirdetések számában. 

A GlobalData 175 vállalatot vizsgáló elemzése alapján az 5G témához kapcsolódó álláshirdetések száma 65%-kal emelkedett fél év alatt. Ez azt jelenti, hogy míg januárban 5 265 állásról volt szó, ez a szám 2022 júliusára 8 667-re nőtt. A vezető adat- és elemző vállalat azt is megállapította, hogy az aktív állások 46%-kal nőttek, míg a betöltött állások 75%-kal emelkedtek ugyanebben az időszakban. Ez azt jelzi, hogy megnőtt a kereslet a szakértelem iránt az 5G területén. Sherla Sriprada, a GlobalData üzleti alapokat elemző munkatársa szerint az Ericsson 2022 első negyedéves jelentésében 1,1 milliárd svéd korona CapEx-be történő beruházásról és egyéb beruházási tevékenységekről beszélt, beleértve az 5G gyártási kapacitást is. 2021-ben az American Tower több piacon is az átalakító 5G hálózatfejlesztések kezdeti szakaszát látta, beleértve az amerikai szolgáltatók által a kritikus középsávú spektrumra költött közel 105 milliárd dollárt, valamint a szolgáltatók által a globális lábnyomban a hálózati beruházásokra fordított több mint 65 milliárd dolláros CapEx-et. Sriprada szerint számos technológiai vállalat keres mérnököket az 5G felhasználási esetek fejlesztéséhez.

5g marketing

Az olyan munkakörökhöz, mint a hálózati adminisztráció, a tesztelés és a szoftverfejlesztés, a cégek valószínűleg olyan területek szakértőit veszik fel, mint az infrastruktúra-fejlesztés, hálózatüzemeltetés és a spektrumszolgáltatások. A Vodafone Idea “AGM – Practice Lead – Smart Mobility” álláshirdetése szerint az intelligens mobilitási vertikumban és az 5G-vel összekapcsolt autókban, elektromos járművekben szerzett tapasztalatokra lesz szükség. A Reliance Jio felvételt hirdet “Lead 5G Core & Cloud Architecture” pozícióra, hogy támogassa az 5G különféle felhasználási eseteit és alaptermékeit. Az Apple az 5G protokollrétegben is keres munkaerőt, és felvételt hirdet egy “RF Systems Architect” pozícióra, amely a 6G rádiós hozzáférési hálózatokra vonatkozó, kialakulóban lévő 6G spektrumpolitika, felhasználási esetek és trendek meghatározásával és kutatásával foglalkozik. A Nokia megnyitotta az 5G ipari inkubációs laboratóriumát Dél-Ausztráliában, és meghirdette a “Graduate Engineer in Technology” pozíciót. Az Ericsson Application Development Platform (ADP) egy új részleg, amely az 5G lehetővé tételét célzó mikroszolgáltatás-fejlesztéssel foglalkozik. Az egyik meghirdetett pozíció a “Software Developer for ADP 5G” volt, amely a mikroszolgáltatási konténerkörnyezet fejlesztésével foglalkozik, beleértve az Ericsson általános követelményeihez való alkalmazkodást, valamint az új funkciók fejlesztését.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

 

FORRÁSGlobalData