Kép: WhatsNews4Today

A Zoom hatalmasat futott, amikor a járvány miatt embertömegek ragadtak otthon, most viszont egészen mást mutatnak a számok. 

A Zoom Video Communications közölte, hogy a július 31-én zárult második negyedévi teljesítményt az online értékesítés gyenge növekedése és az erősödő amerikai dollár miatti nehézségek jellemezték. A bevétel 8%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, ami 1,1 milliárd dollárt jelent, de ez jelentős lassulás az előző negyedévben elért 12%-os forgalomnövekedéshez képest. Ráadásul mintegy 16 millió dollárral maradt el a  negyedéves előrejelzés alsó határától, és ez volt a leglassabb negyedéves bevételnövekedés, amelyet a vállalat a 2019-es tőzsdére lépése óta elért.

Kép: Zoom

Kelly Steckelberg pénzügyi igazgató egy konferenciahívásban azt mondta, az erősebb amerikai dollár, és a gyengébb új online értékesítés, valamint kisebb mértékben a back-end linearitás okozták a gyengébb negyedévet. Ugyanakkor hozzátette, hogy a cég számos kezdeményezést indított az új online előfizetések ösztönzésére a helyi árképzés, a csomagok és az ingyenesen elérhető szolgáltatások terén. A vállalati szegmens most a Zoom bevételeinek 54%-át teszi ki, miközben a második negyedéves nettó nyereség 45,7 millió dollár volt, ami meredek visszaesés a tavalyi év azonos negyedévében regisztrált 316,9 millió dollárhoz képest. A csökkenés elsősorban az értékesítésre és marketingre fordított kiadások növekedésének tudható be. Az egész éves pénzügyi kilátások romlása miatt a Zoom részvényeinek árfolyama 7%-kal esett a tegnapi meghosszabbított kereskedés során.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSLight Reading