spacex
Kép: Tesmanian

Jelenleg még szinte semmit nem tudni arról az összefogásról, ami a T-Mobile és a SpaceX között köttetett, de nemsokára okosabbak leszünk. 

A T-Mobile és a SpaceX közölte, hogy összefogtak a “konnektivitás növelése érdekében”. A vállalatok ezzel kapcsolatosan estére médiaeseményt szerveztek, amelyen Mike Sievert, a T-Mobile vezérigazgatója és Elon Musk, a SpaceX fejese is részt vesznek. A hivatalos közlemény szerint augusztus 25-én, csütörtökön, ottani idő szerint este hét órakor a Starbase-ben a SpaceX képviseletében Elon Musk, valamint a T-Mobile vezérigazgatója és elnöke, Mike Sievert nyilvános tájékoztatást ad arról, hogy a két vállalat miként fog együttműködni a konnektivitás növelése érdekében. Jelenleg semmi egyebet nem tudni a dologról, de a YouTube közvetítésként is követhető eseményen vélhetően minden kiderül majd. Ugyanakkor találgatni mégis lehet, így több elképzelés felmerülhet. A távközlési cég a SpaceX Starlink műholdas internetkapcsolatait használhatná vidéki mobiltornyainak internetkapcsolatához olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre másfajta lehetőség.

t-mobile
Kép: CNN

Így a Starlink alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdas internetszolgáltatásait is oda csomagolhatná földi 5G-ajánlatai mellé. A Verizonnak például már van egy ilyen irányú megállapodása az Amazonnal.  Valószínűtlen – de nem lehetetlen -, hogy az üzlet valamilyen olyan technológiát is magában foglalhat, amely az okostelefonjait közvetlenül műholdakhoz kapcsolná olyan helyeken, ahol a vállalat mobiljele nem érhető el. Elvégre olyan startupok, mint a Lynk és az AST SpaceMobile már dolgoznak az ilyen szolgáltatásokat nyújtó műholdak felbocsátásán. Ráadásul a Globalstar műholdas szolgáltatóval kapcsolatban széles körben elterjedt a pletyka, hogy valamilyen megállapodásban áll az Apple-lel, amelynek értelmében a műholdas cég közvetlenül az Apple iPhone-okhoz nyújtana szolgáltatásokat. A virginiai székhelyű Iridium műholdas szolgáltató pedig nemrégiben jelentette be, hogy “fejlesztési megállapodást kötött az Iridium technológiájának okostelefonokban való lehetővé tételére”.

További érdekes cikkekért és hírekért kövesd Facebook oldalunkat!

 

FORRÁSLight Reading